Mistä Home Story kertoo?

Blogi alkoi mietteistäni kahden pienen lapsen äitinä, kun vesivahinko ajoi perheemme pois juuri ostetusta asunnosta. Miten vauvaperheen arki sujui vieraissa nurkissa, miten remontti eteni (ja mitä kävi, kun se ei edennyt) ja minkälaisia asioita pitää ja kannattaa ottaa huomioon vastaavassa tilanteessa? Vahinko on korjattu, mutta story goes on...

Ensimmäiset tekstit kertovat unelma-asunnon löytämisestä, asuntokaupoista ja elämästä muuton jälkeen. Tekstistä 29 eteenpäin käsitellään vesivahinkoa ja sen kartoittamista. Tekstistä 54 päästään vahingon korjaamiseen, joka päättyy tekstiin 92, kun urakoitsija jättää avaimet pöydälle. Sen jälkeen (kuten jo vaihtelevasti aiemminkin) käsitellään sekalaisesti vikalistakorjauksia, ongelmia taloyhtiön kanssa, riitaa asunnonmyyjän kanssa ja kaikkea muuta maan ja taivaan väliltä. Tervetuloa mukaan! :)

keskiviikko 26. huhtikuuta 2017

#162: Pitkästä aikaa blogin parissa

Alan väsyä aloittamaan jokaisen kirjoituksen pahoittelulla, kun en ehdi enää kirjoittamaan. Alan väsyä ainaiseen raportointiin kiireistäni. Ennen kaikkea alan väsyä siihen, että ToDo-listani on pitkä kuin nälkävuosi ja vaikka joka päivä hoidan pahimpia kiireitä alta pois, tulee listalle jatkuvasti enemmän tehtävää kuin siltä poistuu.

Läheiset jaksavat ihmetellä, miten minulla voi olla koko ajan jotain asioita hoidettavana. Ihmettelen sitä itsekin. Eikö nämä samat asiat ole jokaisella? Miksi tuntuu, että kaikkien muiden aika riittää kuitenkin myös elämiseen? Toiset ehtivät harrastamaan, tapaamaan ystäviä, liikkumaan tai vaikka suunnittelemaan tekevänsä jotain. Minä juoksen pää kolmantena jalkana tehtävästä toiseen enkä ole ehtinyt päättää sen enempää kesäloman ajankohtaa kuin tekemistäkään sille. Meidän pitäisi uusia vuotava suihku, mutta puoleentoista kuukauteen emme ole ehtineet edes päättää, millainen suihku vanhan paikalle laitetaan.

Olen koko vuoden halunnut keskittyä elämässä enemmän oikeasti tärkeisiin asioihin, kuten perheeseen, läheisiin, ystäviin ja myös omaan hyvinvointiin. Päivittäin pohdin, mistä voin luopua, jotta saan enemmän aikaa näille asioille. Ja vaikkei se ehkä ulospäin siltä näytä, olen myös joistain velvollisuuksista päässyt eroon.

Viime viikolla vedin toisen yhtiökokouksen kuukauden sisään ja tuossa kokouksessa totesin hallituksen jäseniä valitessa, etten ole enää käytettävissä. Kyseessä ei ollut tämä oma yhtiömme vaan yhtiö, jossa olen toiminut hallituksen puheenjohtajana viimeiset viisi vuotta. Olin päättänyt ennen kokousta, että en jatka hallituksessa, vaikka mikä olisi. Vaan niin se meinasi päätös kaatua, kun yhtiökokouksen jok’ikinen osanottaja toivoi minun jatkavan. Hammasta purren pidin päätöksestäni kiinni, jolloin vanhempi herrasmies nousi seisomaan ja piti kiitospuheen puheenjohtajakausistani. Kyllä tuli tippa linssiin. Mutta päätös piti. Tai no ei ihan, suostuin lopulta hallituksen varajäseneksi, mutta se on paljon vähemmän kuin puheenjohtajuus.

Omaan yhtiöömme ei kuulu yhtään mitään uutta: yksikään remontti ei ole edennyt eikä millekään asialle ole tapahtunut mitään. Yli vuosi sitten yhtiökokouksessa todettiin, että terassiremontin suunnittelu on aloitettava ajoissa. Syksyllä todettiin, että tarjouksia on alettava pyytää, jotta työt pääsevät ajoissa heti tänä keväänä alkuun eikä missään nimessä käy niin, että olemme kesän kynnyksellä eikä asiat ole edenneet. Niin no. Eihän tässä vielä kesän kynnyksellä olla, kun on niin kylmäkin. Ja hyvä niin, kun ei terassiremontin etenemisen suhteen ole edellinen puheenjohtaja saanut ensimmäistäkään tarjousta pyydettyä.

Kateellisena katson naapuriyhtiöitä, joissa jo muutaman viikon on toteutettu erilaisia remontteja: yhdessä on pihatyöt meneillään, yhdessä on kattoremontti, kolmannessa on remontissa vissiin koko yhtiö. Joissain yhtiöissä sentään saadaan päätöksiä aikaiseksi ja aina toteutukseen asti. Minä odottelen E D E L L E E N, että saisin viime lokakuun hallituksen kokouksen pöytäkirjan liitteeksi yhden reklamaation, jonka ex-puheenjohtaja on luvannut noin 15 kertaa toimittaa.

Haastehakemuksemme ei ole edennyt sekään. En vain ole ehtinyt siihen palata. Myyntimiestä ei toimistolla ole näkynyt moneen viikkoon – eipä ole kyllä ikävä päässyt yllättämäänkään. Sellaista. Turhauttaa, kun hoitaa asiaa asian perään, mutta kuitenkaan ei mikään tunnu etenevän mihinkään.

Johan meni narinaksi tämäkin postaus. Kaikesta kiireestä huolimatta olen kyllä useita kertoja vain itsekkäästi ottanut aikaa itselle tai perheelle. Monena iltana olisi pitänyt kaiken hässäkän jälkeen avata kone ja tehdä jotain, mutta olen saattanut katsoa Jiin kanssa elokuvan tai mennä ajoissa nukkumaan. Lasten edessä en ole koneella istunut aikoihin, ellei lasketa etäpäiviä, jolloin lapset ovat saattaneet minut nähdä koneella tekemässä töitä. Mutta aikoihin en ole avannut konetta enää työpäivän päättymisen jälkeen vaan otan ajan yhdessä olemiselle.

Vaikka usein tuskastun tähän hektiseen elämään, ovat asiat kuitenkin hyvin. En tiedä, miten realistista on toivoa rauhallisempaa elämänmenoa, jos työssäkäyvänä, kahden pienen lapsen äitinä yritän pyörittää kokonaista taloyhtiötä ja siinä sivussa opiskella oikeustieteidenmaisteriksi. Omia valintoja kaikki – eikä edes ihan pieniä.

Kerroin viime kerralla tenteistä, jotka kävin viikon sisällä suorittamassa ilman valmistautumista. Yksityisoikeuteen yritin vielä lukea opettajan luentomateriaaleja, mutta motivaatio tyssäsi etusivulle, jossa opettaja lähetti terveisiä, että ilman tenttikirjallisuutta on turha tentin läpäisystä haaveilla – pelkällä luentomateriaalilla ei tentistä voisi selvitä. Viime perjantaina vastaanotin arvosanan tentistä: 3! Hylättyjä oli 40 prosenttia. Paremmat pisteet oli vain kuudella tenttijällä ja osallistuneita oli 94. Fiilis oli mieletön.

Liiaksi en uskaltanut innostua, sillä vielä on toinen arvosana vastaanottamatta ja se voi olla ihan mitä vain. Ja seuraavat kaksi tenttiä huhuilevat jo nurkan takana: vapun jälkeen pitäisi ymmärtää jotain oikeusteoriasta ja -historiasta. Näillä näkymin itken taas tenttiä edeltävänä iltana, kun valmistautuminen on surkeampaa kuin suomalaisten menestys jalkapallokentillä – eli umpisurkeaa
😃

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti