Mistä Home Story kertoo?

Blogi alkoi mietteistäni kahden pienen lapsen äitinä, kun vesivahinko ajoi perheemme pois juuri ostetusta asunnosta. Miten vauvaperheen arki sujui vieraissa nurkissa, miten remontti eteni (ja mitä kävi, kun se ei edennyt) ja minkälaisia asioita pitää ja kannattaa ottaa huomioon vastaavassa tilanteessa? Vahinko on korjattu, mutta story goes on...

Ensimmäiset tekstit kertovat unelma-asunnon löytämisestä, asuntokaupoista ja elämästä muuton jälkeen. Tekstistä 29 eteenpäin käsitellään vesivahinkoa ja sen kartoittamista. Tekstistä 54 päästään vahingon korjaamiseen, joka päättyy tekstiin 92, kun urakoitsija jättää avaimet pöydälle. Sen jälkeen (kuten jo vaihtelevasti aiemminkin) käsitellään sekalaisesti vikalistakorjauksia, ongelmia taloyhtiön kanssa, riitaa asunnonmyyjän kanssa ja kaikkea muuta maan ja taivaan väliltä. Tervetuloa mukaan! :)

lauantai 8. heinäkuuta 2017

#177 Matkapäiväkirja: Kauneutta ja kauheutta Kokkolassa


Pääsimme jälleen nauttimaan S-Hotellin erinomaisesta aamupalasta. On mahtava huomata, miten isokin ketju panostaa lähituottajien tuotteisiin ja ruoan esillepanoon. Aamupalalla oli tuoreita appelsiineja, joista sai itse puristaa mehun aamupalan kylkeen. Haudutettua teetä sai kannullisen pöytään, ja tyrnishotti piti huolen, että päivä lähti energisesti käyntiin.

Aamupalan jälkeen pakkasimme jälleen tavarat ja minä lähdin asiakastapaamiseen. Tapaaminen oli yksi elämäni kauheimpia. Ehdotus tapaamisesta oli tullut toimitusjohtajaltamme, joka oli kuitenkin unohtanut kertoa muutaman radikaalin yksityiskohdan tapaamiseen liittyen. Minä lähdin toteuttamaan tapaamista normaalin kaavan mukaan, kunnes selvisi, että yhteistyö asiakkaan kanssa oli aivan vaakalaudalla ja asiakasta kiinnosti enemmän yhteistyön päättäminen kuin sen tiivistäminen. Oli äärimmäisen ikävä olla välikätenä asiassa, josta en tiennyt etukäteen mitään. Kaiken lisäksi asiakas luuli, että minut oli lähetetty selvittämään kyseistä epäkohtaa.

Tilanne oli inhottava molemmille osapuolille: käynnistä ei ollut mitään hyötyä, kun en voinut suorittaa normaalia työtäni eikä ristiriita selvinnyt mihinkään, kun en ollut asiasta ollut tietoinen lainkaan. Jiillä oli lasten kanssa onneksi huomattavasti mukavampi aamupäivä. He vierailivat Toivosen Eläinpuistossa. Maalaiskylän eläimistön lisäksi puisto esitteli keskipohjalaisen maalaiskylän elämänmenoa viime vuosisadan alkupuolelta. Retkikohde oli ollut erittäin onnistunut niin Jiin kuin lastenkin mielestä. Suosittelen lämpimästi vierailua, jos Kokkolan suunnalle on asiaa.

Minä sulattelin asiakastapaamista käppäillen ympäri kaunista Kokkolaa vanhoja puutaloja ihastellen. Jouduin jonkin aikaa odottelemaan muuta perhettä eläinpuistovierailulta, joten lopulta päädyin kahvilaan, jossa pääsin taas vähän jatkamaan töitä. 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti