Mistä Home Story kertoo?

Blogi alkoi mietteistäni kahden pienen lapsen äitinä, kun vesivahinko ajoi perheemme pois juuri ostetusta asunnosta. Miten vauvaperheen arki sujui vieraissa nurkissa, miten remontti eteni (ja mitä kävi, kun se ei edennyt) ja minkälaisia asioita pitää ja kannattaa ottaa huomioon vastaavassa tilanteessa? Vahinko on korjattu, mutta story goes on...

Ensimmäiset tekstit kertovat unelma-asunnon löytämisestä, asuntokaupoista ja elämästä muuton jälkeen. Tekstistä 29 eteenpäin käsitellään vesivahinkoa ja sen kartoittamista. Tekstistä 54 päästään vahingon korjaamiseen, joka päättyy tekstiin 92, kun urakoitsija jättää avaimet pöydälle. Sen jälkeen (kuten jo vaihtelevasti aiemminkin) käsitellään sekalaisesti vikalistakorjauksia, ongelmia taloyhtiön kanssa, riitaa asunnonmyyjän kanssa ja kaikkea muuta maan ja taivaan väliltä. Tervetuloa mukaan! :)

sunnuntai 2. heinäkuuta 2017

#174: Matkapäiväkirja: Erinomainen työmatkan aloitus JyväskylästäOlimme Jyväskylässä sunnuntai-iltana kello kuudelta. Majoituimme Sokos Hotel Paviljonkiin, joka sijaitsee Jyväskylän keskustassa, messu- ja kongressikeskus Paviljongin yhteydessä. Kannoimme tavarat huoneeseen ja lähdimme alakerran italialaiseen Trattoria Aukio -ravintolaan. Tuntui mahtavalta syödä kunnon italialainen kanapasta. Ainesosat olivat käytännössä samat kuin päivällä ABC:lla, mutta ei paljon kannata saman päivän aikana näistä annoksista puhua.

Jiin teki kovasti mieli saunomaan pitkän ajopäivän päätteeksi, joten teimme työnjaon ja illallisen jälkeen Jii meni hoitamaan lasten iltapesuja ja minä jäin nauttimaan lasillisen viiniä ravintolaan. Hetken päästä palasin huoneeseen laittamaan lapset nukkumaan ja Jii lähti kattokerrokseen saunomaan. Olin aivan lopen uupunut edellisyön valvomisen jäljiltä, joten kömmin itsekin sänkyyn samaan aikaan lasten kanssa. Jiin palatessa saunalta olin jo sikeässä unessa.

Ja voi kuulkaa, kun oli hyvä nukkua! En tiedä, olenko eläissäni nukkunut niin hyvin! En tiedä heräsinkö kertaakaan. Tai jos heräsin, en sitä huomannut. Valehtelematta en ole yhtä hyvin pystynyt nukkumaan ainakaan viiteen vuoteen. Sänky oli aivan taivaallisen hyvä: sopivan pehmeä ja peitto oli kuohkea ja raikas. Tyynyjä oli kolmenkokoisia ja koko sänkyyn vain hävisi yön ajaksi. En ole edes tiennyt, että nukkuminen voi olla näin ihanaa.

Ja hyvin ne maistuivat unet muillekin. Aamulla availin verhoja herätelläkseni muita aamupalalle, mutta koko jengi tuhisi niin syvää unta omissa punkissaan, että herättely jäi yritykseksi. Hetken asiaa mietittyäni hoksasin, että mikäs kiire muilla nyt vielä onkaan. Jätin muun perheen tuhisemaan ja lähdin aamupalalle.

Eikä ole hetkeen muuten yhtä hyvää ajatusta tullutkaan. Ihaillessani suu auki Paviljongin aamupalatarjontaa, tajusin, että saan nauttia aamupalani ihan rauhassa. Jo pelkkä aamupalan esille laitto oli jotain mieletöntä, mutta tarjonta ylipäänsä ylitti kaikki odotukset: tarjolla oli ihan kaikkea maan ja taivaan väliltä. Vastapaahdettu kahvi tarjoiltiin suoraan pöytään, hedelmät ja kasvikset olivat raikkaita ja tuoreita, luomupuuro oli pehmeää ja lisämakua sai vaikka mansikkaraparperikiisselistä tai kotimaisista mustikoista. Paikallisia tuotteita oli tarjolla monipuolisesti ja nautiskelinkin lasillisen Ylä-Porkkalan tilan mansikkaraparperimehua. Aamiainen oli yksinkertaisesti nautinto kaikille aisteille.  Puhelin ilmoitti muun perheen heränneen ja Jiin aamupalaa helpottaakseni keräilin lapsille aamupalan valmiiksi pöytään. Itselläni oli alkamassa palaveri, jonka hoidin etäyhteydellä hotellihuoneesta. Sillä aikaa Jii ja lapset söivät aamupalan. Aamupalan jälkeen he menivät tutustumaan hotellin leikkihuoneeseen, jonka monipuolisuus teki ainakin meidän perheeseen lähtemättömän vaikutuksen.
Leikkihuone oli valtava tila kellarikerroksessa. Tilan yhtä reunaa peitti valtava kiipeilykompleksi liukumäkineen. Tilasta löytyi myös paljon leluja, pelejä, kirjoja ja muuta ajanvietettä kaiken ikäisille. Seinät oli maalattu värikkäästi ja lasten touhuja pystyi seurailla vaikka suurelta kulmasohvalta lehtiä lueskellen.


Palaverin jälkeen laitoin tavaroita kasaan, nappasin mukaani muutaman kassin ja menin muiden luo leikkihuoneeseen. Jii kävi hakemassa loput tavarat ja oli aika lähteä tien päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti