Mistä Home Story kertoo?

Blogi alkoi mietteistäni kahden pienen lapsen äitinä, kun vesivahinko ajoi perheemme pois juuri ostetusta asunnosta. Miten vauvaperheen arki sujui vieraissa nurkissa, miten remontti eteni (ja mitä kävi, kun se ei edennyt) ja minkälaisia asioita pitää ja kannattaa ottaa huomioon vastaavassa tilanteessa? Vahinko on korjattu, mutta story goes on...

Ensimmäiset tekstit kertovat unelma-asunnon löytämisestä, asuntokaupoista ja elämästä muuton jälkeen. Tekstistä 29 eteenpäin käsitellään vesivahinkoa ja sen kartoittamista. Tekstistä 54 päästään vahingon korjaamiseen, joka päättyy tekstiin 92, kun urakoitsija jättää avaimet pöydälle. Sen jälkeen (kuten jo vaihtelevasti aiemminkin) käsitellään sekalaisesti vikalistakorjauksia, ongelmia taloyhtiön kanssa, riitaa asunnonmyyjän kanssa ja kaikkea muuta maan ja taivaan väliltä. Tervetuloa mukaan! :)

torstai 21. heinäkuuta 2016

#03: Etsivän aika on pitkä

Tutustuimme taloon toisensa jälkeen, mutta yksikään ei kolahtanut. Huomasimme aika pian, että etsimme pohjaratkaisultaan jotain erikoisempaa kuin tarjolla olevat talot tarjosivat. Halusimme, että talossa on lapsille omat makuuhuoneet, työhuone, takkahuone sekä vierashuone. Edellä mainittu taas olisi vaatinut huomattavasti enemmän neliöitä, mitä ei budjettimme mahdollistanut. Edellytimme talolta näin ollen tietynlaista muuntautumiskykyä, jotta lapset saavat omat huoneet, kun sen aika on ja että edellä mainittuja ylimääräisiä tiloja voi tulevaisuudessa muuttaa tarpeen mukaan. Yksi isoksi tekijäksi muodostunut seikka oli se, miten saunasta pääsi vilvoittelemaan. Vaikka emme mitään himosaunojia olekaan, halusimme, että saunasta pääsee mukavasti ulos haukkaamaan happea.

Viime kesän lopulla löysimme ilmoituksen perusteella mielenkiintoisen kohteen. Molemmat olivat bonganneet sen tahoillaan, mutta kaikesta täydellisyydestään huolimatta hylkäsin sen sijainnin perusteella. Etsimme asuntoa samalta alueelta, jolla asuimme. Talo ei sijainnut kaukana, mutta alueella, josta kumpikaan ei aluksi innostunut. Kävimme katsomassa asuntoa pariin kertaan ja Jii oli vakuuttunut, että etsimämme koti oli löytynyt. Itse punnitsin pitkään täydellisen löydön ja epämieluisan sijainnin välillä, mutta vakuutuin, että tottuisin asumaan varmasti myös siellä.

Olimme näytöllä, jossa kerroimme välittäjälle jättävämme asunnosta tarjouksen. Olimme aiemmin käyneet yksityisnäytöllä eri välittäjän kanssa. Kohteen ”oma” välittäjä sanoi, että voisimme tehdä tarjouksen seuraavana aamuna meille tutun välittäjän kanssa ja että hän kertoo myyjälle, että aamulla on tulossa tarjous. Palasimme sovitusti aamulla asiaan, mutta yllätys oli suuri, kun välittäjä kertoi, että asunnosta oli edellisenä päivänä jätetty tarjous, jonka myyjä oli hyväksynyt. Olimme toki pettyneitä, ettemme saaneet edes tarjousta jättää, mutta enemmän olimme ihmeissämme, mitä oli tapahtunut. 
 
Talo oli ollut myynnissä jo pitkään, joten en jaksa uskoa, että jätetty tarjous olisi ollut kymmeniä tuhansia pyyntihintaa parempi. Jos tarjous oli lähelläkään pyyntihintaa, en ymmärrä, miksei myyjä odottanut seuraavaan aamuun, kun tiesi, että toinenkin tarjous on tulossa. Vai kävikö niin, ettei ”oma” välittäjä koskaan kertonut, että toinenkin tarjous on tulossa. Tarjous olisi tullut toisen välittäjän kautta, joten miten olisi palkkio jaettu, jos myyjä olisi valinnut meidän tarjouksen. En tiedä… Oman asunnon myyntiä ajatellen odottaisin kyllä seuraavaan aamuun, jos tietäisin, että sieltä on tarjous tulossa, vaikka käsillä olisikin jo varteenotettava tarjous. 

Vaikka talo oli kaikin tavoin erittäin lähellä sitä, mitä oli haettu, pääsin asiasta yli aika nopeasti. Sijainti arvelutti minua niin pitkään, että tavallaan tämä oli helpotus. Jiille talokauppojen kaatuminen oli isompi asia – hän oli varma, että unelmiemme asunto meni siinä eikä mikään tuntuisi tämän jälkeen enää sopivalta. Saimme hetkeksi molemmat tarpeeksemme asunnon etsimisestä. Toisaalta meillä ei mikään kiire ollut omasta asunnostamme pois, joten mitään paniikkia ei talon löytymisen kanssa ollut. Olian laskettu aika kolkutteli ovella, joten oli joka tapauksessa aika keskittyä olennaisempiin asioihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti