Mistä Home Story kertoo?

Blogi alkoi mietteistäni kahden pienen lapsen äitinä, kun vesivahinko ajoi perheemme pois juuri ostetusta asunnosta. Miten vauvaperheen arki sujui vieraissa nurkissa, miten remontti eteni (ja mitä kävi, kun se ei edennyt) ja minkälaisia asioita pitää ja kannattaa ottaa huomioon vastaavassa tilanteessa? Vahinko on korjattu, mutta story goes on...

Ensimmäiset tekstit kertovat unelma-asunnon löytämisestä, asuntokaupoista ja elämästä muuton jälkeen. Tekstistä 29 eteenpäin käsitellään vesivahinkoa ja sen kartoittamista. Tekstistä 54 päästään vahingon korjaamiseen, joka päättyy tekstiin 92, kun urakoitsija jättää avaimet pöydälle. Sen jälkeen (kuten jo vaihtelevasti aiemminkin) käsitellään sekalaisesti vikalistakorjauksia, ongelmia taloyhtiön kanssa, riitaa asunnonmyyjän kanssa ja kaikkea muuta maan ja taivaan väliltä. Tervetuloa mukaan! :)

lauantai 23. heinäkuuta 2016

#05: ”Näyttävä rivitalohuoneisto korkealla paikalla arvostetulla pientaloalueella”


”Näyttävä rivitalohuoneisto korkealla paikalla arvostetulla pientaloalueella. Upeilta isoilta terassiparvekkeilta esteettömät näkymät. Hyvin pidetyssä asunnossa kylpyhuone ja erillinen wc remontoitu tyylikkäästi vuonna 2011. Lämmin autotalli, kuntosali, varaava takka ym. Tämä on nähtävä paikan päällä!”

Kohteesta kerrottiin, että se kuuluu kuuden asunnon rivitaloyhtiöön, joka on rakennettu vuonna 1988. Yleiskunnoltaan hyvässä asunnossa on 4-5 huonetta sekä kodinhoitohuone. Taloyhtiöllä on vehreä taloyhtiön piha-alue, jossa on grillauspaikka. Vuonna 2011 remontoitua tyylikästä kylpyhuonetta mainostettiin monessa kohtaa. Asunnosta näki heti, että se ei ole tavallinen rivitaloasunto. Pohjaratkaisu oli erilainen kuin yleensä ja tarjosi meille juuri sitä muuntautumiskykyä, jota uudelta asunnolta kaipasimme. Asunto oli useammassa kerroksessa, mutta huoneet ja tilat oli sijoitettu niin, ettei kerrosten välillä tarvitse ravata edestakaisin. Saunasta pääsi suoraan isolle terassille vilvoittelemaan. Asunto oli hyväkuntoinen ja siististi remontoitu. Vaikutti siltä, että muuttamaan voisi päästä täysin ilman remonttihuolia. 

Välittäjä laittoi meille lisätietoja asunnosta heti seuraavana päivänä. Myyntimiehen kutsumana pääsimme myös tutustumaan asuntoon heti seuraavana päivänä. Kuvat vastasivat hyvin todellisuutta – mittasuhteet olivat kunnossa ja tilat, joista kuva oli, vastasivat esitettyä. Kuvaamatta oli jätetty muun muassa kodinhoitohuone, mikä ei erityisesti ihmetyttänyt tilan nähdessämme. Kodinhoitohuoneessa oli ilmoituksen mukaisesti pesukoneliitäntä sekä kaappi- ja laskutilaa. 6 m x 2 m kokoisessa huoneessa oli yhdessä nurkassa pesukone ja toisella 6 metriä pitkällä seinällä oli 2 metriä pitkä taso sekä yksi korkea kaappi. Ei ihan vastannut odotuksiamme kodinhoitohuoneesta, mutta laskimme, että saamme pienellä remontilla kodinhoitohuoneesta toiveidemme mukaisen.

Keittiö oli alkuperäinen, mutta hyvin siisti ja huolellisesti pidetty. Kodinkoneet olivat Myyntimiehen kertoman mukaan uusittu muutama vuosi aiemmin – samoihin aikoihin kuin olivat vaimonsa kanssa asuntoon muuttaneet. Tiedustelin, kuinka pitkään olivat asunnossa asuneet ja laskivat noin 5-6 vuotta asuneensa. Kylpyhuone oli tyylikkään näköinen, kuten oli kerrottu. Myyntimies kertoi teetättäneensä remontin huolellisesti ja ammattimiehellä. Asioista mitään tietämättömän silmiin kylpyhuone näytti hyvin tehdyltä. Laskin myös, että kylpyhuone on tehty uuden asunto-osakeyhtiölain voimaantulon jälkeen, joten oletin, että remontista on tehty asianmukaiset ilmoitukset taloyhtiölle ja taloyhtiö on työn myös valvonut. 

Asuntoon tutustumisen jälkeen joimme kahvit ja keskustelimme jatkosta. Olimme ehdottoman kiinnostuneita asunnosta myös vierailun jälkeen. Myyntimies kertoi yhtiöstä, miten remontit on hoidettu huolella ja ajoissa ja kuinka yhtiö on kaikin tavoin erittäin hyvin pidetty. Sovimme, että mietimme asiaa ja palaamme mahdollisimman pian. Myyntimies totesi, että pääsemme varmasti yhteisymmärrykseen hinnasta: olihan välittäjä hänen tuttunsa, ja jos Myyntimies myisi asunnon ”ilman välittäjän apua”, säästäisimme molemmat. Ehdotin, että otan yhteyttä välittäjään, joka oli vierailun aikana ehtinyt jo tavoitellakin, mutta Myyntimies totesi, että jätetään välittäjä tästä kaupanteosta toistaiseksi ulkopuolelle. Koin tilanteen epämiellyttäväksi, mutta ajattelin, että Myyntimies on yhteydessä ystäväänsä ja selittää tilanteen hänelle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti