Mistä Home Story kertoo?

Blogi alkoi mietteistäni kahden pienen lapsen äitinä, kun vesivahinko ajoi perheemme pois juuri ostetusta asunnosta. Miten vauvaperheen arki sujui vieraissa nurkissa, miten remontti eteni (ja mitä kävi, kun se ei edennyt) ja minkälaisia asioita pitää ja kannattaa ottaa huomioon vastaavassa tilanteessa? Vahinko on korjattu, mutta story goes on...

Ensimmäiset tekstit kertovat unelma-asunnon löytämisestä, asuntokaupoista ja elämästä muuton jälkeen. Tekstistä 29 eteenpäin käsitellään vesivahinkoa ja sen kartoittamista. Tekstistä 54 päästään vahingon korjaamiseen, joka päättyy tekstiin 92, kun urakoitsija jättää avaimet pöydälle. Sen jälkeen (kuten jo vaihtelevasti aiemminkin) käsitellään sekalaisesti vikalistakorjauksia, ongelmia taloyhtiön kanssa, riitaa asunnonmyyjän kanssa ja kaikkea muuta maan ja taivaan väliltä. Tervetuloa mukaan! :)

keskiviikko 27. heinäkuuta 2016

#08: Tarjousta tekemässä


Valitettavasti pelkkä päätös tarjouksen jättämisestä ei riittänyt – piti miettiä, mitä olemme asunnosta valmiita maksamaan. Pidempään jatkunut asuntomarkkinoiden seuranta oli luonut jonkinlaisen käsityksen markkinahinnoista. Pelkän mutu-tuntuman varaan tarjottavaa summaa ei uskaltanut jättää, joten selvitimme toteutuneita asuntokauppahintoja Asuntojen.hintatiedot.fi -palvelusta. Palvelusta voi hakea toteutuneita asuntokauppatietoja alueittain viimeisen 12 kuukauden ajalta. Kävimme läpi samalla alueella myynnissä olevia muita kohteita ja vertailimme hintapyyntöjä.

Tarjottavaa summaa miettiessä myyjän tuttuus hankaloitti asioita. Mitä voi tarjota, ettei loukkaa toista, mutta ylihintaakaan ei pidä lähteä maksamaan vain kohteliaisuuttaan. Laskimme ja pähkäilimme koko päivän. Otimme huomioon asuntoon jäävät huonekalut sekä myyjän reiluuden ottaessaan kohteen myynnistä oman asuntomme myynnin ajaksi. Ensimmäisen näytön jälkeisenä iltana laitoimme Myyntimiehelle viestiä ja kysyimme, menikö kohde jo ensimmäisellä näytöllä. Muutama katsoja oli käynyt, mutta tarjouksia ei vielä ollut kukaan jättänyt.

Tarjosimme hintaa, joka oli 8,5 prosenttia alle myyjän pyyntihinnan. Myyntimies teki vastatarjouksen ja muistutti, että huonokuntoisempi naapuriasunto oli myyty kymppitonnin kalliimmalla kuin mitä hänen esittämänsä vastatarjous oli. Myyntimies unohti kertoa, että naapuriasuntoon kuului muun muassa kaksi autotallia yhden sijaan eikä asunto juurikaan huonommassa kunnossa ollut, mutta olimme onneksi nämä asiat saaneet selville ja lopulta sovimme hinnasta, joka oli 6,5 prosenttia alle alkuperäisen pyyntihinnan. 

Myyntimies oli vihdoin ollut yhteydessä välittäjään ja kertonut meneillään olevasta kuviosta. Myyntimies laittoi vielä viimeisen viestin, jossa kertoi, että välittäjä hoitaa viralliset paperit puolella palkkiolla ja hoitaa myös meidän asunnon myynnin, jotta kaikilla on hyvä mieli. Totesimme, että ajatuksenamme oli myydä asuntomme itse, mutta voimme toki neuvotella välittäjän kanssa. Pääsimme kaikki lopulta jännittävän päivän päätteeksi hyvillä mielin nukkumaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti