Mistä Home Story kertoo?

Blogi alkoi mietteistäni kahden pienen lapsen äitinä, kun vesivahinko ajoi perheemme pois juuri ostetusta asunnosta. Miten vauvaperheen arki sujui vieraissa nurkissa, miten remontti eteni (ja mitä kävi, kun se ei edennyt) ja minkälaisia asioita pitää ja kannattaa ottaa huomioon vastaavassa tilanteessa? Vahinko on korjattu, mutta story goes on...

Ensimmäiset tekstit kertovat unelma-asunnon löytämisestä, asuntokaupoista ja elämästä muuton jälkeen. Tekstistä 29 eteenpäin käsitellään vesivahinkoa ja sen kartoittamista. Tekstistä 54 päästään vahingon korjaamiseen, joka päättyy tekstiin 92, kun urakoitsija jättää avaimet pöydälle. Sen jälkeen (kuten jo vaihtelevasti aiemminkin) käsitellään sekalaisesti vikalistakorjauksia, ongelmia taloyhtiön kanssa, riitaa asunnonmyyjän kanssa ja kaikkea muuta maan ja taivaan väliltä. Tervetuloa mukaan! :)

tiistai 26. heinäkuuta 2016

#07: Päätös hautuu hiljalleen


Asunnon ensimmäinen yleinen näyttö oli joulukuisena sunnuntaina. Jännitys asunnon menettämisestä oli käsin kosketeltavaa. Yhtäältä harmittelimme, ettemme saaneet päätöstä tehtyä niin nopeasti, ettei näyttöä olisi tarvinnut pitää, mutta toisaalta näin ison päätöksen tekeminen muutamassa päivässä oli mahdotonta. Mahdotonta ainakin meille, joille päätös pienenkin hankinnan tekemisestä saattoi kestää päiviä, joskus jopa viikkoja. Taisimme molemmat tahoillamme tietää jo ensimmäisellä vierailulla, että unelma-asuntomme on löytynyt. Lopullisen päätöksen sanominen ääneen tuntui kuitenkin hurjalta.

Henkilökohtaisesti minua kiinnosti aina kovasti, miksi asuntoaan myyvät ovat päättäneet laittaa asuntonsa myyntiin. Myyntimies kertoi, että heillä on uusi, nykyistä huomattavasti pienempi asunto jo varattuna. Lapset olivat muuttaneet pois kotoa, joten asunto oli heille kahdelle turhan iso. Asuntoa esitellessään Myyntimies kertoi, että he tarvitsevat uuteen asuntoonsa vain muutamia tavaroita – eihän sinne edes mahtuisi puoletkaan nykyisistä tavaroista. Myyntimies kertoi, että he ovat päättäneet, että tulevat ostajat saavat valita ylimääräisistä tavaroista, mitä haluavat säilyttää. Ylimääräiseksi oli jäämässä ainakin iso kaasugrilli, terassinlämmitin, huonekaluja, tauluja, valaisimia. 


Sen lisäksi, että asunto oli todella helmi, myös järkisyyt painoivat vaakakupissa: saimme asunnosta ensikäden tietoa suoraan tutulta omistajalta, myyjä oli rehellinen ja jos ongelmia myöhemmin tulisi, ne olisi varmasti helppo selvittää, saisimme asuntoon kuuluvia tavaroita ja lisäksi Myyntimies lupasi vetää asunnon myynnistä, vaikka meillä oli vielä oma asunto myymättä. Näinä päivinä oman asunnon myyntiin sidotut ehdolliset tarjoukset jäävät herkästi jalkoihin. Moni isompaa asuntoa havitteleva myy valmiiksi oman asuntonsa ja muuttaa tarvittaessa vaikka vuokralle, jotta unelma-asunnon löytyessä pääsee tekemään kauppoja heti. Myyntimiehen tarjous siitä, että saisimme rauhassa myydä omaamme vaikka puoli vuotta, oli ehdottomasti iso kädenojennus myyjältä. 

Vaikka päivät tuntuivat pitkiltä ja asia pyöri mielessä koko ajan, saimme päätöksen lopulta uskomattoman nopeasti tehtyä. Viikko siitä, kun näimme ilmoituksen etuovi.comissa ensimmäisen kerran, päätimme, että esitämme myyjälle tarjouksen asunnosta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti