Mistä Home Story kertoo?

Blogi alkoi mietteistäni kahden pienen lapsen äitinä, kun vesivahinko ajoi perheemme pois juuri ostetusta asunnosta. Miten vauvaperheen arki sujui vieraissa nurkissa, miten remontti eteni (ja mitä kävi, kun se ei edennyt) ja minkälaisia asioita pitää ja kannattaa ottaa huomioon vastaavassa tilanteessa? Vahinko on korjattu, mutta story goes on...

Ensimmäiset tekstit kertovat unelma-asunnon löytämisestä, asuntokaupoista ja elämästä muuton jälkeen. Tekstistä 29 eteenpäin käsitellään vesivahinkoa ja sen kartoittamista. Tekstistä 54 päästään vahingon korjaamiseen, joka päättyy tekstiin 92, kun urakoitsija jättää avaimet pöydälle. Sen jälkeen (kuten jo vaihtelevasti aiemminkin) käsitellään sekalaisesti vikalistakorjauksia, ongelmia taloyhtiön kanssa, riitaa asunnonmyyjän kanssa ja kaikkea muuta maan ja taivaan väliltä. Tervetuloa mukaan! :)

maanantai 13. helmikuuta 2017

#149: Operaatio viikonloppu: perjantai


Muistin viikonloppuna, etten tainnut kertoa viime viikon neurologikäynnistä teille mitään. Kävin siis keskiviikkona neurologin vastaanotolla, johon edellisviikolla sain työterveyslääkäriltä lähetteen. Neurologi kartoitti päänsärkyhistoriaa tarkasti ja teki paljon erilaisia testejä. Neurologi haluaa vielä sulkea pois aivoverenvuodon mahdollisuuden, joten menen tämän viikon sunnuntaina magneettikuvaukseen. Lääkäri epäili enemmän kuitenkin virusperäistä aivokalvontulehdusta.

Särky ja huono olo loppuivat viikko sitten yhtä nopeasti kuin alkoivatkin. Maanantaina oli ensimmäinen täysin normaali päivä ja tuntui ihan uskomattomalta, kun kolme viikkoa kestäneet päänsärky ja huimaus olivat ohi. Olin kuin uudestisyntynyt. Ensin oli helpottavaa saada oireille diagnoosi, mutta samalla tuo aivokalvontulehdus kyllä pelästyttikin. Aivoverenvuodosta puhumattakaan, mutta olen päättänyt, että siitä tässä nyt ei ole kyse.

Torstaina pääsin palamaan töihin. Kahden päivän työviikko meni huikean nopeasti ja elin perjantain ihan tiistaitunnelmissa. Illalla oli iloinen yllätys havahtua siihen, että viikonloppu todella alkoi. Jii lähti illalla treeneihin ja minä jäi kylvettämään lapsia. Siinä kylvetellessä heräsi ajatus, että voisin itsekin rentoutua rankan viikon (heh) jälkeen porekylvyssä.

Kun lapset olivat aikansa pulikoineet, hoidimme iltatoimet ja laitoin heidät iltasadun kera nukkumaan. Ilta meni mukavasti ja vielä oli hyvän aikaa ennen kuin Jii oli tulossa. Laitoin veden valumaan ammeeseen ja odotellessa sytyttelin kynttilöitä. Päätin nauttia lasillisen samppanjaa kylvyn lomassa. Kruunasin poreilut laittamalla taustalle vielä musiikkia ja kuinka ollakaan: Youtube ehdotti minulle juuri samalla hetkellä kuunneltavaksi nuoruusvuosien idolin Ville Valon tulkitsemana kappaletta ”Olet mun kaikuluotain” [on muuten äärimmäisen tyhmä biisin nimi, mutta ei takerruta siihen. Alkuperäinen ”Annie’s song” oli meidän häävalssimme]. Hetki oli ihan luvattoman täydellinen, eikö teistäkin?Vielä ennen pulahtamista päivitin Facebookiin tunnelmallisen kuvan kylvystä ja sitten oli valmista. Moni Facebookissa kuvan nähnyt olisi varmaan vaihtanut mielellään kanssani paikkaa perjantai-iltana. Mutta eihän se nyt todellakaan niin täydellisesti mennyt.

Ensi kerralla, kun keksin lapsia kylvetellessä mennä itsekin kylpyyn, yritän muistaa rajallisen lämpimän vetemme. Vaikka varaaja on 300-litrainen, se ei täytä kovin suuria kylpylämitoituksia. Siitä riittää kyllä ammeellinen, jos toinen, mutta täytin lapsille ammeen ainakin kolme kertaa, kun vettä lensi välillä enemmän laitojen ulkopuolelle kuin mitä sisällä oli. Varaaja on laitettu lämpenemään yösähköllä, joten edes aavistuksenomainen aivotoiminta olisi voinut hommassa olla mukana.

Tunnelman rikkoutuminen näkyi ja kuului varmasti naapuritaloon asti, kun sipsuttelin ammeen vierelle ja laskin jalkani veteen. Avantouintia rakastavanakaan en nauttinut tunteesta hetkeäkään. Vetäisin jalkani vauhdilla ammeesta ja kirosin. Siinä minä tuijotin 360-litraista pinkkinä hohtavaa avantoani ja mietin, että mitähän sitten.

Ammeessa on vedenlämmitin, joten käänsin poreet päälle ja päätin odotella veden lämpenemistä. Villen ääni alkoi ärsyttää, joten jätin Villen kaikuluotaimineen Youtuben syövereihin. Vartin verran pyörin kylpyhuoneessa ympyrää ja naureskelin, että onhan tämäkin taas.

En jaksanut enää odottaa, joten päätin kavuta ammeeseen. Näky oli varmasti koominen, kun täristen yritin kestää jäistä vettä ja laskeutua ammeessa alaspäin. Vesi oli niin kylmää, että jäin polvilleen tutisemaan keskelle ammetta. Päätin hörpätä kulauksen samppanjaa, mutta jääkylmä kuplajuoma vain pisteli muutenkin jäisessä kropassani. Todella luksusta.

Minulla oli kylpylukemista ja ajattelin, että keskittymällä lukemiseen en huomaisi kylmän veden vaikutusta. Otin kirjan käteen ja avasin sen kirjanmerkin kohdalta. Kirjanmerkkinä toimiva kirjaston eräpäiväkuitti tipahti sivujen välistä ammeeseen ja täysillä huutavat poreet nappasivat sen mukaansa. Kuitti hajosi tuossa tuokiossa pieneksi silpuksi. Annoin olla ja yritin alkaa lukea, mutta hitot siitä mitään tullut pimeässä kynttilänvalossa. Koko homma meni ihan niin kuin lapsia kylvetellessä haaveilin.

Aikani siinä sähellettyä Jiikin ehti kotiin. Pahoittelin, että käytin kaiken lämpimän veden, joten treenihiet lähtivät jääkylmän suihkun alla. Pikkuhiljaa 360 litraa jääkylmää vettä oli sen verran kiertänyt vedenlämmittimen kautta, että vesikin alkoi oikeasti olla jo lämmintä. Ihan mukavat kylvyt saimme lopulta otettua ja rentoutunein mielin kömmimme puolen yön jälkeen nukkumaan.

Postaus venyy taas luvattoman pitkäksi, jos yritän tähän koko viikonlopun mahduttaa, joten yritän vielä illalla laittaa jatko-osan tulemaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti