Mistä Home Story kertoo?

Blogi alkoi mietteistäni kahden pienen lapsen äitinä, kun vesivahinko ajoi perheemme pois juuri ostetusta asunnosta. Miten vauvaperheen arki sujui vieraissa nurkissa, miten remontti eteni (ja mitä kävi, kun se ei edennyt) ja minkälaisia asioita pitää ja kannattaa ottaa huomioon vastaavassa tilanteessa? Vahinko on korjattu, mutta story goes on...

Ensimmäiset tekstit kertovat unelma-asunnon löytämisestä, asuntokaupoista ja elämästä muuton jälkeen. Tekstistä 29 eteenpäin käsitellään vesivahinkoa ja sen kartoittamista. Tekstistä 54 päästään vahingon korjaamiseen, joka päättyy tekstiin 92, kun urakoitsija jättää avaimet pöydälle. Sen jälkeen (kuten jo vaihtelevasti aiemminkin) käsitellään sekalaisesti vikalistakorjauksia, ongelmia taloyhtiön kanssa, riitaa asunnonmyyjän kanssa ja kaikkea muuta maan ja taivaan väliltä. Tervetuloa mukaan! :)

perjantai 2. syyskuuta 2016

#39: Virallista raporttia odotellessa


Jäimme odottamaan vielä virallista raporttia vahinkokartoituksesta. Väitetty syy tuntui edelleen uskomattomalta. Lausuntoa ihmettelivät kaikki, jotka olivat vahinkoa tutkineet. Perjantaina 20.5. valmennuskurssilla oli kertauspäivä. Laitoin aamulla viestin päivystävälle putkimiehelle, joka tulppasi putket vahingon tapahduttua. Kertauspäivä oli juuri päässyt vauhtiin, kun puhelimeni soi ja putkimies soitti.

Keskustelimme putkimiehen havainnosta vielä uudestaan ja kanta oli yhä edelleen sama, että vuoto oli selvästi havaittavissa ja yhtä selvästi havaitsimme vuodon loppuvan, kun putki tulpattiin kiinni. Putkimies todella ihmetteli Vahinkokartoitus X Oy:n antamaa lausuntoa. Iso osa kertauksesta meni asioita hoitaessa ja loppuaika päässä pyöri enemmän tiivistämättömät putkiläpiviennit kuin maakaari tai saantosuoja kaksoisluovutustilanteessa.

Jos oli sulattamista väitetyssä vahingon syyssä, niin ihmeteltävä riitti johtavan vahinkosaneerauksen ja korjausrakentamisen ammattilaisen toiminnassa ihan loppuun asti. Enkä tarkoita nyt alkuhässäkkää vaan toimintaa sen jälkeen, kun yritys ilmoitti halustaan tulla jatkamaan vahingonkartoittamista.

Toin Työnjohtajalle tiedoksi jo ensimmäisessä yhteydenotossani 4.4., että tilanteemme on äärimmäisen vaikea, kun perheessämme on kaksi ihan pientä lasta ja olimme siinä vaiheessa sinnitelleet jo viikonlopun ilman lämmintä vettä. Hommat tuli saada ehdottoman nopeasti eteenpäin.

Sain 11.5. sähköpostin, jossa Työnjohtaja kirjoitti alustavasti vahingon syystä ja perjantaina 13.5. tämä todettiin vielä putkimiehen toteuttaman koeponnistuksen avulla. Jäimme odottamaan raporttia, jotta asioita saadaan eteenpäin.

Meinasi mennä lounas väärään kurkkuun 19.5., kun näin, millaista raporttia olimme viikon saaneet odottaa ja vielä perään kysellä! Raportissa todettiin yhdellä lauseella sama asia, joka oli kirjoitettu sähköpostiin jo 11.5. Raportissa ei ollut päivämääriä, ei tarkempia tietoja toimenpiteen suorittamisesta tai suorittajasta, ei mitään kuvia. Kuvittelin asioihin perehtyneen ja niin erikoiseen lopputulokseen päätyneen asiantuntijan laativan kattavan raportin, jossa olisi otettu kantaa myös siihen, miten lopputulos voi olla niin ristiriitainen alkuun todetun epäilyn ja vahingon laajuuden suhteen. Mutta edessäni oli tyhjyyttään loistava A4, josta sai lyhyttä lausetta etsiä melkein suurennuslasin avulla.

Olin yhteydessä omaan vakuutusyhtiöön. Kysyin, onko omasta vakuutuksestamme jotain hyötyä, jos taloyhtiön vakuutusyhtiö perääntyy. Käsittelijä totesi, että ei ole. Rakenteet kuuluvat taloyhtiölle ja jos taloyhtiön vakuutus ei niitä korvaa, ei oma kotivakuutuksemmekaan mitään korvaa. Lisäksi käsittelijä muistutti, että jos tilanne on tämä, että taloyhtiön vakuutusyhtiö perääntyy, myös kotivakuutusyhtiömme perääntyy. Se tarkoittaa sitä, että meidän tulee etsiä uusi asunto. Saimme kuitenkin aikaa sunnuntaihin asti eli kolme päivää. Ei minulla muuta ollutkaan mielessä viimeisenä viikonloppuna ennen pääsykokeita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti