Mistä Home Story kertoo?

Blogi alkoi mietteistäni kahden pienen lapsen äitinä, kun vesivahinko ajoi perheemme pois juuri ostetusta asunnosta. Miten vauvaperheen arki sujui vieraissa nurkissa, miten remontti eteni (ja mitä kävi, kun se ei edennyt) ja minkälaisia asioita pitää ja kannattaa ottaa huomioon vastaavassa tilanteessa? Vahinko on korjattu, mutta story goes on...

Ensimmäiset tekstit kertovat unelma-asunnon löytämisestä, asuntokaupoista ja elämästä muuton jälkeen. Tekstistä 29 eteenpäin käsitellään vesivahinkoa ja sen kartoittamista. Tekstistä 54 päästään vahingon korjaamiseen, joka päättyy tekstiin 92, kun urakoitsija jättää avaimet pöydälle. Sen jälkeen (kuten jo vaihtelevasti aiemminkin) käsitellään sekalaisesti vikalistakorjauksia, ongelmia taloyhtiön kanssa, riitaa asunnonmyyjän kanssa ja kaikkea muuta maan ja taivaan väliltä. Tervetuloa mukaan! :)

keskiviikko 21. syyskuuta 2016

#50: Lakiasioita


Myyntimiehen vastauksen jälkeen olin yhteydessä asianajajaan. Olin jo aiemmin konsultoinut asianajajalta neuvoja tilanteeseemme. Sovimme kuitenkin, että hoidan itse reklamaation ja katsotaan tilannetta sen jälkeen. Nyt asianajaja pyysi toimittamaan asuntokauppaan ja havaittuun vahinkoon liittyen kaiken materiaalin.


Kuten viimeksi kerroin, olimme juhannuksen vietossa mökillä. Mökki on itseasiassa saaressa, mutta saaren erottaa mantereesta vain kapea salmi. Mökille asti ei kuitenkaan vie autotie. Mökillä ei myöskään ole sähköä tai juoksevaa vettä. Mökki on siinä mielessä keskellä korpea, että myös matkapuhelinverkossa on mökin kohdalla sopivasti aukko. Mökki on siis täydellinen rauhan tyyssija.

Kaikkine alkeellisuuksineen mökki ei todellakaan ole paikka, jossa kannattaa hoitaa virallisia asioita. Näky oli varmasti koominen, kun yritin keikkua rantakivillä etsimässä kuuluvuuksia asianajajan kanssa jutellakseni. Kannettava oli ladattu täyteen hätätilannetta varten ja nyt sellainen oli käsillä. Yritin jakaa internetyhteyttä kännykästä kannettavaan ja ladata tiedostoja sähköpostin liitteeksi. Valitsin tiedoston, painoin liitä ja keikuin laiturin päässä kannettava järven yllä etsimässä parhaita signaaleja. Tiedosto toisensa jälkeen kone herjasi virhettä. Stressitaso nousi niin, että kalatkin kävivät järvenpinnalla ihmettelemässä laiturin päällä sinkoilevia maailman magneettikentät sekoittavia aivosähkökäyriä.

Ässä lähti ajeluttamaan minua ympäri pitäjää. Tuijotin kännykän signaaleja kuin haukka, ja kun näyttöön ilmestyi 4G, käskin Ässän pysäyttää auton. Tiedostojen lataus sähköpostiin ja sähköposti liikkeelle. Asianajaja kiitti materiaalista ja ehdotti, että palaamme seuraavana päivänä asiaan.

Seuraavana päivänä myös taloyhtiön puheenjohtaja soitti ja kertoi, että korjauskustannukset kaatuvat tässä vaiheessa taloyhtiön niskaan. Taloyhtiön olisi kustannuksellaan korjattava kylpyhuone alkuperäiseen tasoon. Ennen urakan alkua tulisi selvittää, mikä on ollut alkuperäinen taso. Me joutuisimme maksamaan Myyntimiehen remontissa tehdyt muutokset ja niistä syntyneet lisäkustannukset. Näin ollen meidän maksettavaksi oli tulossa yhtiölainan lisäksi vanhan laatan päälle asennetun vesieristeen ja laatan purkukustannukset. Taloyhtiön kustantama kylpyhuoneen alkuperäinen taso tulisi olemaan aika kaukana siitä meille myydystä ”upeasta, roomalaista kylpylää muistuttavasta tyylikkäästi remontoidusta kylpyhuoneesta, jossa oli hunajaa maksaneet kaakelit”.

Ilmoitin asiasta myös asianajajallemme ja sovimme, että palaamme asiaan, kun on aika esittää vaatimuksia myyjää kohtaa. Vielä ennen juhannusta hallitus teki päätöksen urakan suorittajasta ja työ päätettiin tilata Maalaus ja Saneeraus Oy:ltä (SM Oy:ltä). Jääväsin itseni lopullisesta päätöksestä, mutta kerroin toki, että urakoitsijasta jäi hyvä vaikutelma ja että muun muassa tilaajavastuuasiat vaikuttaisivat olevan kunnossa.

Puheenjohtaja tilasi työn ja sovimme vielä aloituspalaverin meille kesäkuun lopulle. Työt pääsisivät alkamaan heinäkuun ensimmäisellä viikolla. Neljän viikon tavoite mökkeilyn suhteen vaihtui lopulta viikon mökkeilyyn – mutta sentään remontti oli vihdoin alkamassa!


1 kommentti:

  1. Hyvä, että saitte kuitenkin lopulta remontin alkamaan ja toivottavasti se meni hyvin loppuun asti. Minullakin oli pari vuotta sitten ongelmia remontin jälkeen ja jouduin hankkimaan asianajajan hoitamaan asioita. Onneksi saimme yhdessä selvitettyä ongelman ja kaikki kääntyi loppujen lopuksi hyvin.

    VastaaPoista