Mistä Home Story kertoo?

Blogi alkoi mietteistäni kahden pienen lapsen äitinä, kun vesivahinko ajoi perheemme pois juuri ostetusta asunnosta. Miten vauvaperheen arki sujui vieraissa nurkissa, miten remontti eteni (ja mitä kävi, kun se ei edennyt) ja minkälaisia asioita pitää ja kannattaa ottaa huomioon vastaavassa tilanteessa? Vahinko on korjattu, mutta story goes on...

Ensimmäiset tekstit kertovat unelma-asunnon löytämisestä, asuntokaupoista ja elämästä muuton jälkeen. Tekstistä 29 eteenpäin käsitellään vesivahinkoa ja sen kartoittamista. Tekstistä 54 päästään vahingon korjaamiseen, joka päättyy tekstiin 92, kun urakoitsija jättää avaimet pöydälle. Sen jälkeen (kuten jo vaihtelevasti aiemminkin) käsitellään sekalaisesti vikalistakorjauksia, ongelmia taloyhtiön kanssa, riitaa asunnonmyyjän kanssa ja kaikkea muuta maan ja taivaan väliltä. Tervetuloa mukaan! :)

keskiviikko 28. syyskuuta 2016

#56: Suunnitelmasta toiseen ja välillä takaisin


Kylpyhuoneen laattojen metsästys jatkui. Urakoitsijan iskemän hintalapun suuruus ylimääräiselle tasoitustyölle herätti suurta hämmennystä niin laattakauppiaissa, meissä kuin laatoitustöitä ymmärtävissä tutuissakin. Turhautuneisuus koko remonttia kohtaan kasvoi entisestään.

Tiesimme, millaista laattaa etsimme, joten Jii kiersi useita kauppoja yksikseen kartoittaen laattojen lisäksi muitakin kalusteita kylpyhuoneeseen. Urakoitsija ei tarjonnut minkäänlaista apua suunnitteluun, joten koko kylpyhuoneen suunnittelu lepäsi pelkästään omien epävarmojen hartioidemme yllä. Päätimme luopua Myyntimiehen ruskeista kalusteista ja suunnitella kylpyhuoneen omia tarpeitamme ajatellen. Selvitimme urakoitsijalta, voiko poreammeideaa työstää eteenpäin. Urakoitsija Pate ei nähnyt asiassa ongelmaa ja kertoi, että myös heidän kauttaan voi ammeen hankkia.

Päätimme, että kylpyhuoneeseen tulee poreamme, jos löytömme oli vielä saataville. Halusimme myös toisen suihkun ja suihkut asennettaisiin suihkutilaan vierekkäisiin kulmiin. Suihkuseinä rakennettaisiin lasitiilestä ja myös ammeen viereen tulisi kapea lasitiiliseinä erottamaan ammeen pukuhuonetilasta. Asennuttaisimme kylpyhuoneeseen myös pyyhekuivaimen ja valaistus vaihtuisi upotettuihin led-valoihin sekä ammeen päälle laitettaviin tähtivaloihin. Käsienpesuallasta ajattelimme kylpyhuoneesta löytyvään pieneen ”poteroon”.

Kävimme K-Raudassa katsomassa ammetta uudestaan. Tapasimme aivan loistavan myyjän, Heikin, joka neuvoi meitä erittäin asiantuntevasti ja ystävällisesti. Muutamiin asioihin hän ei osannut suoralta kädeltä vastata, mutta hän lupasi selvittää asiat ammeen valmistajalta. Amme laitettiin taas varaukseen, kunnes kysymykset ratkeavat. 

Hyvä, että olimme kaupasta ulos ehtineet, kun tuli vastaukset jokaiseen miettimäämme kysymykseen. Lisäksi Heikki toimitti kaikki asennusohjeet ja muun kirjallisen materiaalin, mitä oli ammetta koskien löytänyt. Meille tuli mieleen, miten amme toimii lämminvesivaraajamme kanssa ja jälleen Heikki riensi apuun. Toimitin hänelle tiedot varaajasta ja hän selvitti yhteensopivuuden niin ammeen kuin varaajankin valmistajalta. Asiakaspalvelu oli vertaansa vailla.

Monen monituisen rautakauppakierroksen jälkeen Jiillä alkoi olla selvät sävelet myös muun remontin suhteen: hän oli löytänyt erinomaiset vaihtoehdot kakkossuihkuksi ja pyyhekuivaimeksi. Lisäksi Jii oli löytänyt tähtitaivasvalosarjan sekä laattasilmäämme miellyttävän 200x500 -kokoisen laatan. Yhdessä liikkeessä Jii neuvotteli eräälle kokonaisuudelle hyvän hinnan ja laittoi koko setin varaukseen. Löytynyt laatta oli jälleen joku poistoerä, joten sen ottamisesta piti ilmoittaa pikaisesti. Kalusteiden ja laatan sopivuus piti vielä varmistaa urakoitsijalta.

Jii kirjoitti pitkän viestin Patelle, jossa esitteli löytämiään vaihtoehtoja sekä neuvottelemansa hinnat. Kysyimme mielipidettä vaihtoehdoille ja painotimme monessa kohtaa, että muukin vastaava käy. Suihkujen osalta Jii oli keksinyt, että vanha suihku tulee normaalisti suihkutilan seinään, mutta kakkossuihku asennettaisiinkin seinälle, johon saunanovi aukeaa. Suihkut olisivat vastakkaisilla seinillä ja suihkutteluun jäisi näin enemmän tilaa. Sadesuihkun pää sijoittuisi sen verran ylös, että saunanovi mahtuisi avautumaan sen alta.

Jii kysyi Patelta, millainen laatta on asennettavissa normaalilla tai kohtalaisella pohjatyöllä ja kertoi löytämästään 200x500 -laatasta. Lisäksi Jii kysyi, milloin laatoitustyöt aloitetaan, eli koska laatat pitäisi olla työmaalla. Kysyimme vielä lopuksi, mitä mieltä Pate on ideoista, ovatko ideat järkevästi toteutettavissa ja onko Patella kokemusta ehdotetuista malleista. Lisäsimme vielä, että kaikista tuotteista kelpaa jokin muu vastaava tuote, valmistaja, toimittaja tai jälleenmyyjä. Ja jos urakoitsijalla on hyvät yhteistyösopimukset johonkin jälleenmyyjään ja hinta-laatu kohtaa niin aina parempi.

Olin äärimmäisen ylpeä Jiin tekemästä isosta työstä. Hän ideoi ja selvitteli vaihtoehtoja, ajoi liikkeestä toiseen ja kolmanteen, ja lopuksi vielä keräsi kaiken selkeään viestiin Patelle. Tunteja kertyi työpäivien jälkeen niin paljon, etten uskalla edes laskea. Sivusta seuraten näin, miten työlästä ja stressaavaa ideointi ja vaihtoehtojen hakeminen oli ollut. Siitä syystä ei ollut lainkaan mieltäylentävää huomata, ettei Pate vastannut viestiin ikinä mitään. Sinne menivät kalustevaraukset ja laatatkin löysivät paikkansa jonkun muun kylpyhuoneesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti