Mistä Home Story kertoo?

Blogi alkoi mietteistäni kahden pienen lapsen äitinä, kun vesivahinko ajoi perheemme pois juuri ostetusta asunnosta. Miten vauvaperheen arki sujui vieraissa nurkissa, miten remontti eteni (ja mitä kävi, kun se ei edennyt) ja minkälaisia asioita pitää ja kannattaa ottaa huomioon vastaavassa tilanteessa? Vahinko on korjattu, mutta story goes on...

Ensimmäiset tekstit kertovat unelma-asunnon löytämisestä, asuntokaupoista ja elämästä muuton jälkeen. Tekstistä 29 eteenpäin käsitellään vesivahinkoa ja sen kartoittamista. Tekstistä 54 päästään vahingon korjaamiseen, joka päättyy tekstiin 92, kun urakoitsija jättää avaimet pöydälle. Sen jälkeen (kuten jo vaihtelevasti aiemminkin) käsitellään sekalaisesti vikalistakorjauksia, ongelmia taloyhtiön kanssa, riitaa asunnonmyyjän kanssa ja kaikkea muuta maan ja taivaan väliltä. Tervetuloa mukaan! :)

perjantai 30. syyskuuta 2016

#58: Purkutyöt ihan putkeen


Kylpyhuoneen purkutyöt etenivät kalusteiden osalta odotusten mukaisesti. Kun tuli aika piikata vanhat laatat seinistä, alkoi myös ilouutisia kantautua suunnasta jos toisesta. Seinälaatan piikkaaminen aiheutti seinän murenemista toiselta puolelta eli lastenhuoneesta. Seinän takana oli Aman sänky, jonka päälle oli nostettu Olian pinnasänky ja siihen päälle oli tyhjennetty iso osa kylpyhuoneen irtotavaroista. Ja nyt siinä päällä oli vielä muutama kilo irronnutta seinärappausta. Myös seinää vasten ollut hylly valokuvineen ja muine tavaroineen sai osansa murenevasta seinästä.


Remonttimiehet olivat työntäneet seinää vasten olleet tavarat keskelle huonetta, jotta seinän eteen tuli metrin verran tyhjää tilaa. He suojasivat lattian murenevan seinän edestä. En edes halua tietää, miltä vasta hiottu parketti näyttää remontin valmistuttua, kun painavia huonekaluja on työnnetty lattiaa pitkin rappausmurusten pyöriessä huonekalujen alla.

Seinälaattojen piikkaus rikkoi seiniä lopulta kauttaaltaan kylpyhuoneen ulkopuolelta. Vintille johtavien portaiden kohdalta maalattu seinä halkesi ja meidän makuuhuoneen tiiliverhoiltu seinä hajosi monesta kohtaa. 


Remontin alkaminen oli kestänyt niin pitkään, että vahinkoalue oli käytännössä ehtinyt kuivua kokonaan remontin alkaessa. Purkutöiden edetessä selvisi, että suurin ongelma kosteuden kanssa on suihkun ympäristössä. Myyntimiehen ”by the book” -tehdyssä kylpyhuoneessa oli unohdettu vesieristää lattiakaivo ja kaatoja oli tehty vesieristeen päälle saneerauslaastilla. Betoni oli suihkualueella vielä silminnähden märkää, vaikka viimeisimmästä suihkussa käynnistä oli siinä vaiheessa melkein neljä kuukautta. 

Purkutyöt meneillään kylpyhuoneessa

Lattiakaivot jouduttiin ottamaan kokonaan näkyviin ja viemäröinnit jouduttaisiin korjaamaan. Vaurio johti siihen, että suihkun alapuolella olevan takapihan tuulikaapista jouduttiin purkamaan kattopaneelit. Vahinko ei näkynyt alakerrassa paneloinnin ansiosta – tai sen takia, mutta oli vain ajankysymys, milloin ongelma olisi räjähtänyt käsiin. 

Purkutyöt olivat valmiina heinäkuun puolessa välissä ja 15.7. alkoi kuivatus. Kuivatusta oli tiedossa ainakin viikko, jonka jälkeen kosteus mitattaisiin ja katsottaisiin jatkoa uudestaan. Viikko meni niin että heilahti, ei tosin kosteusmittarin anturi eikä ainakaan toivottuun suuntaan. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti