Mistä Home Story kertoo?

Blogi alkoi mietteistäni kahden pienen lapsen äitinä, kun vesivahinko ajoi perheemme pois juuri ostetusta asunnosta. Miten vauvaperheen arki sujui vieraissa nurkissa, miten remontti eteni (ja mitä kävi, kun se ei edennyt) ja minkälaisia asioita pitää ja kannattaa ottaa huomioon vastaavassa tilanteessa? Vahinko on korjattu, mutta story goes on...

Ensimmäiset tekstit kertovat unelma-asunnon löytämisestä, asuntokaupoista ja elämästä muuton jälkeen. Tekstistä 29 eteenpäin käsitellään vesivahinkoa ja sen kartoittamista. Tekstistä 54 päästään vahingon korjaamiseen, joka päättyy tekstiin 92, kun urakoitsija jättää avaimet pöydälle. Sen jälkeen (kuten jo vaihtelevasti aiemminkin) käsitellään sekalaisesti vikalistakorjauksia, ongelmia taloyhtiön kanssa, riitaa asunnonmyyjän kanssa ja kaikkea muuta maan ja taivaan väliltä. Tervetuloa mukaan! :)

tiistai 22. marraskuuta 2016

#101: Home sweet homeLokakuun 26. päivä oli yksi tämän vuoden merkittävimpiä päiviä perheellemme. Se taisi olla jopa tärkeämpi kuin 20. päivä, joka oli kuudes hääpäivämme. Sokerihääpäivä – ei kovin makeasti mennyt. Olemme aina tykänneet matkustella ja päätimme aikoinaan, että vietämme hääpäivät aina jollain reissulla. Viime vuonna hääpäivä meni täysin vielä vaikeasta synnyttämisestä toipuessa, mutta silloin itkusilmässä päätin, että jatkossa meidän hääpäiväreissujamme ei estä mikään!

Se oli taas helpommin päätetty kuin toteutettu. Ihana siskoni Ässä kyllä otti tytöt hoitoon, mutta lentokentän sijaan me suunnistimme kotiin laittamaan tavaroita paikoilleen. Saimme laitettua keittiön tavarat paikoilleen, mikä 15 pahvilaatikon tyhjennyttyä helpotti huomattavasti liikkumista asunnossa. Jääkaapit ja pakastimet tuli kytkettyä virtoihin ja astianpesukoneen ensipesut hoidettua. Jotta iltaan saatiin edes ripaus romantiikkaa, niin pääsimme sentään ulos syömään. Tai siis autoon. Mc Donald’sin autokaistan kautta.

Mutta nyt siis lokakuun 26. päivään. Aamupäivä meni keskiviikoille ominaisesti kerhoissa ja muskareissa juostessa. Iltapäivällä meillä oli vikalistatapaaminen urakoitsijan kanssa ja tapaamisen jälkeen ajoimme jälleen äidille. Äidin luona pakkasimme tavaroita kasaan ja siivoilimme pahimpia sotkuja jäljiltämme. Tavaraa lähti lopulta kaksi autollista, vaikka kaikkea emme edes kerralla ottaneet. 

Kotona ollaan! Vain välttämättömin oli mukana :)

Olimme kotona vasta kahdeksan aikoihin illalla. Kaaos oli järkyttävä, kun tavarat oli saatu sisälle. Ja meillä oli kuitenkin mukanamme mukamas vain välttämätön. Mutta me olimme kotona! Eriasteisia muuttoja oli takana tälle vuodelle viisi, minkä lisäksi tavaroita oli välillä roudattu siirtolapuutarhamökille, saaristoon tai minne lie lyhempään majoitukseen. Omaan sänkyyn kömpiminen tuntui hassulta. Olin viimeksi herännyt omasta sängystä 206 päivää aiemmin. Remonttihuolista vapaista asuntokaupoista oli kulunut 260 päivää. Lokakuun 26. päivä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti