Mistä Home Story kertoo?

Blogi alkoi mietteistäni kahden pienen lapsen äitinä, kun vesivahinko ajoi perheemme pois juuri ostetusta asunnosta. Miten vauvaperheen arki sujui vieraissa nurkissa, miten remontti eteni (ja mitä kävi, kun se ei edennyt) ja minkälaisia asioita pitää ja kannattaa ottaa huomioon vastaavassa tilanteessa? Vahinko on korjattu, mutta story goes on...

Ensimmäiset tekstit kertovat unelma-asunnon löytämisestä, asuntokaupoista ja elämästä muuton jälkeen. Tekstistä 29 eteenpäin käsitellään vesivahinkoa ja sen kartoittamista. Tekstistä 54 päästään vahingon korjaamiseen, joka päättyy tekstiin 92, kun urakoitsija jättää avaimet pöydälle. Sen jälkeen (kuten jo vaihtelevasti aiemminkin) käsitellään sekalaisesti vikalistakorjauksia, ongelmia taloyhtiön kanssa, riitaa asunnonmyyjän kanssa ja kaikkea muuta maan ja taivaan väliltä. Tervetuloa mukaan! :)

perjantai 18. marraskuuta 2016

#96: Pari kohtaa vikalistaan


Oli aika tarttua Paten jättämään vikalistaan ja kirjata havaitut viat ja puutteet ylös. Tuntui erikoiselta, että remontti ”luovutettiin” meille vain jättämällä avain pöydälle. Totesinkin vikalistaa lähettäessäni, että olisi ollut mukava keskustella tehdystä remontista kasvotusten, jolloin ihan jokaista asiaa ei olisi välttämättä tarvinnut kirjata vikalistaan.

Ensimmäisenä huomautin korjaamatta jääneistä seinistä, jotka vaurioituivat kylpyhuoneen purkutöissä ja jotka Pate lupasi korjattavan ennen remontin luovutusta meille. No, tekemättä olivat edelleen. Kirjasin vauriot tiiliseinässä meidän makuuhuoneessa ja olohuoneessa sekä seinässä vintin portaiden alla.

Tärinästä vaurioitunut tiiliseinä

Huomautin myös loppusiivouksesta muutamilta osin. Kylpyhuoneesta oli pesty toinen ikkuna, mutta toinen oli jätetty pölystä sakeaksi niin, ettei ulos nähnyt. Yläterassia ei ollut siivottu laattaleikkausten ja kattopaneeleiden sahauksen jälkeen. Huomautin myös ammeen alle jätetystä sotkusta sekä urakoitsijan jättämistä roinista.

Pieni näyte ammeen alta

En ollut varma, mistä ammeen ongelmat johtuivat, mutta täydellinen toimimattomuus sähköjen osalta kieli ongelmista sähkökytkentöjen kanssa. Lisäsin listaan, että poreammeen valot, poreet eivätkä vedenlämmitysjärjestelmä toimi ja että amme vuotaa. Urakoitsija oli todennut meille jossain vaiheessa, että amme tulee silikonilla seinään. Tämä oli tekemättä.

Laatoitusjäljestä totesin, että se oli kauttaaltaan huolimattoman ja kiireessä tehdyn näköistä. Mainitsin erikseen muutamat kohdat, joissa oli pahoja hammastuksia sekä teräviä kulmia. Teräviä kulmia oli niin lattiassa kuin seinässäkin. Ulkokulmat eli laattalistat olivat todella epäsiististi asennettu. Ikkunan pieleen oli jäänyt ruma kolo, jota oli yritetty täyttää saumausaineella. Saunan kulmissa lattialaattojen nosto oli vähintäänkin epämääräisen näköinen. 

Pientä hammastusta laattojen välillä

Taidonnäyte kulmalistan käytöstä

Saunan lattialaatan nosto

Saunasta edelleen

Toisen ikkunan pieli oli haljennut ja se oli asennettu huonosti paikalleen. Tumman pielen ympäriltä loisti puunvärisiä halkeamia sieltä täältä. Pesualtaan venttiili oli asentamatta. Wc-istuimen toinen huuhtelunappi ei toiminut enää lainkaan. Työmies kyseli aiemmin, haluammeko, että suihkuseinä lukitaan paikoilleen vai jätetään vapaasti liikkumaan. Sovimme sen lukitsemisesta, mutta seinä heilui kuin heinämies tuulessa.

Ikkunanpieli vähän vinksallaan



Tähtitaivasvalot olivat rumasti asennettu ja kattopaneelin läpi paistoi joku käsittämätön valo. Paneelin raosta pilkottava valo kuului myös tehtäviin ennen luovutusta, mutta syystä tai toisesta asialle ei ollut tehty mitään. Kattolistat olivat asennettu paikoitellen epäsiististi. Oven päälle oli reilun metrin mittaiselle matkalle tehty listoitus kahdesta eri palasta.

Kattolistat vähän sinne päin

Huomautin myös saunan lauteista, jotka aiemmin olivat erittäin jämäkät ja tykästyimme niihin kovasti sen ainoan kerran saunoessamme. Nyt lauteet olivat rimpulaisen oloiset: heiluivat astuessa ja asennus oli tehty muutamilta kohdin vinoon. Saunan ovenpielet olivat huolimattomasti maalattu. Saunan lampusta oli hävitetty polttimo kokonaan. Lisäksi ylimääräiset laatat olivat lähteneet urakoitsijan mukaan, kuten myös luvatta käyttöönotetut tavaramme. 

Pientä huolimattomuutta maalaustöissä

Viimeisenä päivänä työmies kysyi, asennetaanko kylpyhuoneeseen jotain vanhoja tavaroita takaisin. Kerroimme, että vanha suihku tulee takaisin sekä pyyhekuivain. Suihku oli löytänyt paikalleen, mutta pyyhekuivain oli jätetty laittamatta.

Vikalista oli kaksisivuinen. Urakoitsijan laatimaan pohjaan ei mahtunut kuin kolmasosa huomautuksistani. Mietin, voisinko jättää jonkun kohdan pois – ei kukaan laita kahta sivua vikalistaa yhden kylpyhuoneremontin jäljiltä. Kävimme listaa Jiin kanssa läpi ja ei siitä yhtään kohtaan lopulta pois otettu. Pate oli pyytänyt toimittamaan listan hänelle ja näin ohjeistettiin myös vikalistan etusivulla. Mietin pitkään, voisinko laittaa listan myös Jokelle, sillä vikalistan läpikäynti Paten kanssa ei todellakaan houkutellut. Päätin kuitenkin toimia ohjeiden mukaan ja jäin odottelemaan Paten yhteydenottoa.

2 kommenttia:

  1. Hurjia kuvia. Jälki suoraan 'suomen surkein nikkari' -ohjelmasta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei,

      Aika hurjalta se tuntuikin valmista työtä katsella ja tehdä näitä havaintoja. Remontti oli kestänyt kolme kuukautta, laatoitus yksin yli kuukauden, mutta jälki oli tämännäköistä. Vaikeinta oli, kun en tiennyt, olenko itse vain liian kriittinen, kun eihän mikään remontti koskaan täydellinen ole. Viime päivinä minua on alkanut mietityttää, että miltä tuon pinnan alla näyttää, jos pinta yksinään on tämän näköistä.

      Muutaman tekstin päästä pääsen toivottavasti käsiksi vikalistan läpikäyntiin urakoitsijan kanssa. Sentään muutama kohta saadaan tältä listalta pois :)

      Poista