Mistä Home Story kertoo?

Blogi alkoi mietteistäni kahden pienen lapsen äitinä, kun vesivahinko ajoi perheemme pois juuri ostetusta asunnosta. Miten vauvaperheen arki sujui vieraissa nurkissa, miten remontti eteni (ja mitä kävi, kun se ei edennyt) ja minkälaisia asioita pitää ja kannattaa ottaa huomioon vastaavassa tilanteessa? Vahinko on korjattu, mutta story goes on...

Ensimmäiset tekstit kertovat unelma-asunnon löytämisestä, asuntokaupoista ja elämästä muuton jälkeen. Tekstistä 29 eteenpäin käsitellään vesivahinkoa ja sen kartoittamista. Tekstistä 54 päästään vahingon korjaamiseen, joka päättyy tekstiin 92, kun urakoitsija jättää avaimet pöydälle. Sen jälkeen (kuten jo vaihtelevasti aiemminkin) käsitellään sekalaisesti vikalistakorjauksia, ongelmia taloyhtiön kanssa, riitaa asunnonmyyjän kanssa ja kaikkea muuta maan ja taivaan väliltä. Tervetuloa mukaan! :)

perjantai 23. joulukuuta 2016

#118: Taloyhtiön uudet tuulet

Päätös puheenjohtajaksi ryhtymisestä tuntui aluksi raskaalta. Se oli juuri se, mistä ehdottomasti halusin keväällä jäädä ulkopuolelle. Tilanne ei tosin ollut täysin uusi: minut on nimitetty puheenjohtajaksi kesken kauden jokaisessa hallituksessa, jossa olen ensin aloittanut rivijäsenenä.

Viikko kokouksesta meillä oli remontti-ilmoitus verottajalle tehty, isännöitsijää oli vaadittu toimittamaan materiaali takaisin taloyhtiölle, me olimme saaneet hyvityksemme laatoista ja maksaneet purkukustannuksen taloyhtiölle, kirjanpidosta oli pyydetty tarjouksia ja osake- ja asukasluettelot oli laadittuna. Osakeluettelo ei toki ole vielä täydellinen, sillä tietoja uupuu, kun osa ei ole vastannut mitään eikä toimittanut pyydettyjä tietoja. Viikonloppuna sain kolmen päivän väännön jälkeen rahoitusvastikkeet laskettua oikein ja laadin osakkaille uudet vastikelaput ensi vuodelle.

Tuntuu paljon paremmalta, että taloyhtiöön käyttämäni aika saa oikeasti jotain aikaiseksi eikä aika kulu vain siihen, että pyydän muita tekemään keskeneräiseksi jätettyjä asioita. Toki se aika on pois perheeltä ja se harmittaa suunnattomasti.

Ilokseni voin tämän kirjoituksen myötä todeta, että olen nyt käytännössä saavuttanut kirjoittamiselleni asetetun tavoitteen ja saanut kiinni tämän hetkisen tilanteen. Ei siinä mennytkään kuin viisi kuukautta – ja muita haukun tehottomiksi 😂 Ei kyllä käy kiistäminen, etteikö mutkia olisi matkalle mahtunut. Eikä tarvitse huolestua, ei tämä kirjoittaminen tähän lopu. Vesivahinko on nyt korjattu, mutta vielä on päivittämättä muun muassa viimeiset kuulumiset Myyntimiehen suunnalta. 

Jatkamme myös asuntokauppariidan ratkomista asianajajien välityksellä ja palaan tähän aiheeseen ensi viikolla. Ajatuksena on myös kirjoittaa vähän vinkkiä niin asunnon ostamiseen kuin myymiseen ja muutama muukin aihe odottelee takataskussa julkaisemista. Eikä pidä unohtaa tärkeintä – ennen ja jälkeen kuvat luvassa tietysti myös!

Näiden sanojen myötä hiljennymme joulun viettoon ja palaan kirjoituksineni toivottavasti jo alkuviikosta. Haluan toivottaa kaikille lukijoilleni ihanaa joulua! Kiitos tuestanne ja mielenkiinnostanne koko syksyn ajalta!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti