Mistä Home Story kertoo?

Blogi alkoi mietteistäni kahden pienen lapsen äitinä, kun vesivahinko ajoi perheemme pois juuri ostetusta asunnosta. Miten vauvaperheen arki sujui vieraissa nurkissa, miten remontti eteni (ja mitä kävi, kun se ei edennyt) ja minkälaisia asioita pitää ja kannattaa ottaa huomioon vastaavassa tilanteessa? Vahinko on korjattu, mutta story goes on...

Ensimmäiset tekstit kertovat unelma-asunnon löytämisestä, asuntokaupoista ja elämästä muuton jälkeen. Tekstistä 29 eteenpäin käsitellään vesivahinkoa ja sen kartoittamista. Tekstistä 54 päästään vahingon korjaamiseen, joka päättyy tekstiin 92, kun urakoitsija jättää avaimet pöydälle. Sen jälkeen (kuten jo vaihtelevasti aiemminkin) käsitellään sekalaisesti vikalistakorjauksia, ongelmia taloyhtiön kanssa, riitaa asunnonmyyjän kanssa ja kaikkea muuta maan ja taivaan väliltä. Tervetuloa mukaan! :)

tiistai 3. tammikuuta 2017

#125: Viimeinen viikkoni kotiäitinä


Eilen se alkoi: näillä näkymin elämäni viimeinen viikkoni kotiäitinä. Aion ottaa viikosta kaiken irti ja nauttia ajasta lasten kanssa. Aion myös blogissa keskittyä tämän viikon elämäämme ja kertoa, mitä kaikkea olemme puuhanneet. Jos joku päivä en ehdi kirjoittamaan, sitten en ehdi.

Hetkittäin mieleen yrittää hiipiä ajatus kuluneesta vuodesta; millainen oli viimeinen vuoteni lasten kanssa kotona. En voi antaa ajatukselle enempää tilaa, sillä se saisi minut surulliseksi. Viimeinen vuoteni on mahtunut aika pitkälti 125 blogikirjoitukseen ja kuten kaikki ovat nähneet, niissä on keskitytty valitettavan paljon kaikkeen muuhun kuin lapsiin. En pureudu tässäkään siihen sen enempää vaan yritän pitää mielessä hyvät hetket ja ylipäänsä sen, että minulla on ollut mahdollisuus olla lasten kanssa kotona. Heh.. Niin no, kotona ja kotona. 


Ajatus töihin paluusta tuntuu jännältä. En (ainakaan vielä) ole kovin ahdistunut tai suruissani siitäkään. Jii jää lasten kanssa kotiin ainakin syksyyn asti, joten tiedän, että lapsilla on varmasti hyvä olla töihin paluustani huolimatta. Ensi viikolla tapaan kuitenkin Myyntimiehen – ensimmäistä kertaa kaupanteon jälkeen. En oikein tiedä, mitä olen asiasta mieltä. En ole oikein mitään mieltä. Toimitusjohtajamme on jaksanut soitella ja kysellä, miten aion töissä pärjätä. En jaksa olla siitäkään oikein mitään mieltä. Asia ei mielestäni kuulu toimitusjohtajallemme mitenkään.

Taas minä jauhan Myyntimiehestä, kun piti lapsiin keskittyä. Maanantaina vietimme leffapäivää. Katselemme tosi vähän tv:tä tai elokuvia ylipäänsä ja oli hauska viettää täysin erilainen päivä. Aloitimme Happy feet -pingviinielokuvalla ja sen perään katsoimme Rion ja Rio 2:n. Leffojen lomassa vähän herkuttelimme. On kyllä jännä huomata, miten monissa piirretyissä riittää katsottavaa ja hauskuutta kaikille. Ehkä niin on ollut aina, mutta silloin pienenä ei itse tajunnut niitä vanhemmille tarkoitettuja vitsejä.

Ankean ja harmaan ajanjakson jälkeen ulkonakin näytti tänään iloisemmalta, kun tuli vähän lunta. Kävimme illalla koko porukalla pienellä pulkkalenkillä, vaikka vähän yli-innokastahan se oli: kivet kirskuivat pulkkien pohjassa, mutta lapsilla oli hauskaa ja se oli pääasia. Tänään on ohjelmassa Messukeskuksen pop-up sisähuvipuisto eli Pomppulinnataivas. Siitä tarinaa sitten huomenna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti