Mistä Home Story kertoo?

Blogi alkoi mietteistäni kahden pienen lapsen äitinä, kun vesivahinko ajoi perheemme pois juuri ostetusta asunnosta. Miten vauvaperheen arki sujui vieraissa nurkissa, miten remontti eteni (ja mitä kävi, kun se ei edennyt) ja minkälaisia asioita pitää ja kannattaa ottaa huomioon vastaavassa tilanteessa? Vahinko on korjattu, mutta story goes on...

Ensimmäiset tekstit kertovat unelma-asunnon löytämisestä, asuntokaupoista ja elämästä muuton jälkeen. Tekstistä 29 eteenpäin käsitellään vesivahinkoa ja sen kartoittamista. Tekstistä 54 päästään vahingon korjaamiseen, joka päättyy tekstiin 92, kun urakoitsija jättää avaimet pöydälle. Sen jälkeen (kuten jo vaihtelevasti aiemminkin) käsitellään sekalaisesti vikalistakorjauksia, ongelmia taloyhtiön kanssa, riitaa asunnonmyyjän kanssa ja kaikkea muuta maan ja taivaan väliltä. Tervetuloa mukaan! :)

torstai 19. tammikuuta 2017

#134: Ennen ja jälkeen: Meidän makuuhuone

Pysytään yläkerrassa ja siirrytään meidän makuuhuoneeseemme. Huone ei ole ihan perinteinen makuuhuone ja toimittaa meilläkin makuuhuoneen roolia nyt väliaikaisesti, kun haluamme nukkua lasten kanssa samassa kerroksessa. Näillä yöheräämisillä voisi rappusissa juoksemisesta tulla vähintäänkin mielenkiintoista – tosin liikakiloista ei tarvitsisi murehtia.

Kun lapset pärjäävät paremmin, me siirrymme varsinaiseen makuuhuoneeseen alempaan kerrokseen. Tämä tila jää siinä vaiheessa oleskelutilaksi ja toimii ennen kaikkea saunan jälkeen rentoutumiseen. Palataan siihen sitten parin vuoden kuluttua, kun sen aika on.

Olen tosin niin rakastunut tilan korkeuteen ja mielettömään valoisuuteen, että muuttaminen perinteiseen makuuhuoneeseen voi tehdä tiukkaa. Olen aina rakastanut herätä luonnonvaloon ja nyt siihen on erinomaiset puitteet. Makuutilamme ikkunat ovat itään, joten kunhan kevät jälleen koittaa, saamme nauttia jo aikaisesta aamusta isoista ikkunoista sisään tulvivasta valosta. 


Tämä tila meni jo muuton jälkeen uusiksi eikä ole ihan valmis vieläkään. Korkeaa seinää koristi (?) omituinen juuttitapetti. Seinä oli vuorattu sellaisella ruskealla juuttikankaalla. Kangastapetti joutui väistymään, kun halusin tilasta entistäkin valoisamman: seinä maalattiin valkoiseksi. Tiiliseinät paikattiin ja maalattiin purkutöissä syntyneiden halkeamien takia urakoitsijan toimesta.

Vintille vievät portaat ja kaide tulevat tulevaisuudessa olemaan niin ikään valkoiset. Vintin portaiden vieressä oleva seinä on jo saanut uuden värin. Yläkerran seinien pääväri oli mielenkiintoinen marjapuuronpunainen, mutta se ei suoraan sanottuna lämmittänyt esteettistä silmäämme lainkaan. Lisäksi seinä hajosi pahasti purkutöissä ja kuten muistamme (#100), taloyhtiö suostui siltä osin vain paikkamaalaamiseen. Seinä maalattiin kokonaisuudessaan tummalla efektimaalilla, joka valon määrästä ja suunnasta riippuen vivahtelee useissa eri sävyissä. Laitan seinästä ja portaista paremmin kuvia, kun projekti saadaan päätökseen. 

Huone ennen: 


Huone jälkeen: 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti