Mistä Home Story kertoo?

Blogi alkoi mietteistäni kahden pienen lapsen äitinä, kun vesivahinko ajoi perheemme pois juuri ostetusta asunnosta. Miten vauvaperheen arki sujui vieraissa nurkissa, miten remontti eteni (ja mitä kävi, kun se ei edennyt) ja minkälaisia asioita pitää ja kannattaa ottaa huomioon vastaavassa tilanteessa? Vahinko on korjattu, mutta story goes on...

Ensimmäiset tekstit kertovat unelma-asunnon löytämisestä, asuntokaupoista ja elämästä muuton jälkeen. Tekstistä 29 eteenpäin käsitellään vesivahinkoa ja sen kartoittamista. Tekstistä 54 päästään vahingon korjaamiseen, joka päättyy tekstiin 92, kun urakoitsija jättää avaimet pöydälle. Sen jälkeen (kuten jo vaihtelevasti aiemminkin) käsitellään sekalaisesti vikalistakorjauksia, ongelmia taloyhtiön kanssa, riitaa asunnonmyyjän kanssa ja kaikkea muuta maan ja taivaan väliltä. Tervetuloa mukaan! :)

sunnuntai 9. lokakuuta 2016

#66: Karavaani kulkee


Vesivahingon ajettua meidät pois omasta kodista, tulivat äidin nurkat tuttuakin tutummaksi. Heti vahingon tapahduttua ajauduin kuin huomaamatta tyttöjen kanssa majailemaan äidille. Huhtikuun lopulla saimme vakuutusyhtiöltä sijaisasunnon, mutta lensimme sieltä pihalle kesäkuun alussa, kun selvisi, että ongelma johtuu Myyntimiehen huonosti teettämästä remontista. Sijaisasunnon jälkeen majailimme taas äidin luona välillä enemmän ja välillä vähemmän. Jiin loman aikana pääsimme vähän mökkeilemään, mutta välipäivät olimme taas äidin luona.
 

Heinäkuinen retki siirtolapuutarhamökille (#63) venähti lopulta parin viikon mittaiseksi. Alkuhuuma haihtui aika pian. Luonnonläheisyys, rauhallisuus, tuoreet marjat suoraan pensaista ja kaikki vehreys olivat täydellistä lääkettä meneillään olevaan stressiin. Oman lisänsä toi sitten vessan ja juoksevan veden puute sekä perheen erillään olo. Usein aamuisin Mummi oli touhuissaan jossain pusikossa eikä huonokuuloisena kuullut, vaikka kuinka huhuilin. Minun olisi pitänyt päästä vessaan, muttei Amaa ja Oliaa pystynyt mökkiin yksikseenkään jättää. Siinä sitä sitten jalat ristissä yritti nälkäisille lapsille taikoa aamupalaa.

Saattoi mennä tunti jos toinenkin ennen kuin Mummi ilmaantui paikalle ja pääsin lähtemään vessareissulle. Ja kun kipitin takaisin mökille, oli tietysti Olialla tuotokset vaipassa ja taas sai juosta vessaan. Nyt kaikki miettivät, miksen voinut kerralla ottaa Oliaa mukaan. Mutta uskokaa, kyllä minä otin. Halusin välttää edestakaisjuoksemiset, mutta ei Olialla ollut hätä, jos vessaan varta vasten lähdettiin. Ei ollut kerta eikä kaksi, kun taiteilin vessassa Olia mukanani ja kun pääsimme mökille, Olia päätti, että nyt mennään taas.

Vastasin taas yksin lasten nukkumaan laitosta, yöheräämisistä sekä aamutoimista. Jii tuli töiden jälkeen, jos rautakauppajuoksemisiltaan ja muilta kiireiltään kerkesi. Jos ulkona satoi tai aamuisin oli maa kostea, lapset oli yritettävä pitää tyytyväisinä 15 neliön kokoisessa mökissä. Aina se ei onnistunut ja ovea oli turha yrittää pitää kiinni. En ole edes laskenut, montako vaatekertaa tuhoutui mökkeilyn lomassa mutanurmikkokonttailusta johtuen. Ei ole mitkään tahranpoistot tai ihmepesuaineet vielä niihin tehonneet.

Edestakaisin muuttaminen ei tällä karavaanilla houkutellut, joten päätin, että olemme nyt putkeen sen mitä aiomme olla ja palaamme sen jälkeen äidin luokse. Jälleen iski vasta jälkikäteen ymmärrys siitä, miten raskasta oli ollut. Tuntui uskomattomalta palata äidin kotiin. Äiti oli mökillä ja koti oli tyhjänä. Mikä onnentunne! Unohdin, mitä on, kun on koti. Eikä ollut edes oma koti! Ensikertaa mieleen hiipi ajatus siitä, että jossain vaiheessa meillä vielä on se ihan omakin koti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti