Mistä Home Story kertoo?

Blogi alkoi mietteistäni kahden pienen lapsen äitinä, kun vesivahinko ajoi perheemme pois juuri ostetusta asunnosta. Miten vauvaperheen arki sujui vieraissa nurkissa, miten remontti eteni (ja mitä kävi, kun se ei edennyt) ja minkälaisia asioita pitää ja kannattaa ottaa huomioon vastaavassa tilanteessa? Vahinko on korjattu, mutta story goes on...

Ensimmäiset tekstit kertovat unelma-asunnon löytämisestä, asuntokaupoista ja elämästä muuton jälkeen. Tekstistä 29 eteenpäin käsitellään vesivahinkoa ja sen kartoittamista. Tekstistä 54 päästään vahingon korjaamiseen, joka päättyy tekstiin 92, kun urakoitsija jättää avaimet pöydälle. Sen jälkeen (kuten jo vaihtelevasti aiemminkin) käsitellään sekalaisesti vikalistakorjauksia, ongelmia taloyhtiön kanssa, riitaa asunnonmyyjän kanssa ja kaikkea muuta maan ja taivaan väliltä. Tervetuloa mukaan! :)

sunnuntai 16. lokakuuta 2016

#74: Syyskuun sillisalaattia


Syyskuussa tapahtui taas paljon lyhyessä ajassa. Alkuperäisen arvion mukaan remontin olisi pitänyt hiljalleen olla jo valmis, mutta vielä ei ollut edes laatoitus alkanut. Elokuun puolessa välissä kysyin Patelta arviota kotiin pääsystä. Hän ei suostunut sanomaan mitään arviota, mutta vieressä ollut työmies arveli meidän pääsevän kotiin kuukauden sisällä. Pate olisi varmasti potkaissut työmiestä nilkkaan, ellen olisi ollut näkemässä. Näytti siltä kuin mitään arviota ei olisi saanut antaakaan.

Laskeskelimme jo hieman, milloin voisimme päästä kotiin. Amalla on syntymäpäivä elokuun lopulla ja Olialla syyskuun lopulla. Olimme jo aiemmin päättäneet, että pidämme lapsille yhteiset juhlat, kunhan pääsemme takaisin kotiin. Laskimme, että 10.9. on vielä riskialtista aikaa emmekä välttämättä ole kotona. Seuraavalla viikolla, 17.9., olemme varmuudella kotona, mutta jos urakka valmistuu vasta muutama päivä ennen, voi kotona vielä olla turhan suuri sekamelska synttärijuhlia ajatellen. Päätimme, että pidämme synttärit 24.9. Urakka ei mitenkään voi venyä sinne asti ja olemme takuuvarmasti ehtineet kodinkin laittaa moneen kertaan kuntoon.

Kylpyhuone odotteli laatoituksen alkamista ja perjantaina 2.9. SM Oy:n toinen osakas Jokke soitti minulle. Hän varmisti, mihin kohtaan mosaiikkinen tehosteraita oli kylpyhuoneeseen tulossa. Kävimme puhelimitse läpi suihkun taakse tulevan tehosteraidan paikan ja jutustelimme remonttiin liittyen niitä näitä. Jokke totesi, että tässä vaiheessa kaikki määräysten mukaiset työvaiheet on käytännössä tehty ja edessä on paljon työvaiheita, jotka ovat vain makuasioita. Tämän takia on tärkeää, että keskustelemme paljon. Jos laatoituksessa menisi jotain pieleen vain siksi, että laatoittaja ei tiedä, mitä asiakas odottaa hänen tekevän, korjaaminen olisi kallista ja vaikeaa jokaiselle osapuolelle. Jokke vielä lopuksi arveli, että parin viikon päästä olemme kotona. Se passasi oikein hyvin synttäreihinkin nähden.

Keittiö odotteli myös remontin alkamista. Vanha oli purettu alta pois ja sähköt oli pääpiirteissään vedetty. Alkoi jälleen kodinkoneiden metsästys. Suunnistimme suoraan Giganttiin, voimavaroja laajempaan kilpailutuskierrokseen ei ollut. Luottomyyjämme Jutta ei ollut paikalla, mutta saimme kattavan esittelyn vaihtoehdoista. Lompakko oli jo pitkään valitellut anorektisuuttaan, joten nelinumeroinen tarjous viilsi vatsanpohjaa. Ja viilsi siinä mielessä ärhäkästi, että päätimme kuitenkin tehdä vertailua kauppojen välillä.

Vertailua tehdessään Jii eksyi virolaisille kodinkonesivuille, jotka selvällä suomenkielellä lupasivat hyvää ja toimivaa palvelua kotiovelle toimitettuna. Jii luki kokemuksia ulkomailta tilaamisesta ja löysi Gigantista valitsemamme tuotteet niin paljon edullisemmin, että tilaus oli jo lähdössä. Vaikka EU:n myötä kuluttajansuojan pitäisi toimia ongelmitta myös maanrajojen yli, usean kodinkoneen tilaaminen jännitti silti. Koko vahinkoon liittyi jo valmiiksi niin paljon epäonnea, että en voinut olla miettimättä, miten jaksan hoitaa mahdolliset reklamaatiot rapakon taakse Tallinnaan. Ja tulin siihen tulokseen, että en jaksa.

Otimme yhteyttä Juttaan ja kerroimme, että olemme kahden vaiheilla: järkisyyt puoltavat tilausta Gigantista, mutta lompakko oli jo varannut päiväreissun Tallinnaan kodinkoneisiin tutustuakseen. Jutta viilasi tarjouksen kuntoon ja eroa eestiläisiin jäi enää muutama satanen. Päätimme, että sen olemme valmiit uhraamaan, sillä oletettavasti ongelmatilanteet hoituisivat kotimaan kamaralla kivuttomammin. Toisella kierroksella mukaan tarttuivat astianpesukone, erillisuuni, induktiotaso ja liesituuletin.

Taloyhtiölle tuli toimitettua vielä virallinen muutostyöilmoitus keittiöremonttia koskien. Puheenjohtaja kysyi ilmoituksen saatuaan, että onko ilmoituksessa mukana taloyhtiön korvattavaksi kuuluvat vaurioituneet komerot. En ihan ymmärtänyt kysymystä, mutta vastasin, että ovathan ne osa korjausta, mutta olivat erillisellä tarjouksella. Puheenjohtaja vastasi, että tarjottu ja hyväksytty summa korjauksesta on taloyhtiölle liikaa. 

En ymmärtänyt yhtään. Olin nimenomaan pyytänyt tarjouksen taloyhtiön osuudesta erikseen, jotta hallitus voi sen selkeänä, muusta keittiöremontista erillisenä osana käydä läpi. Tarjous oli hallitukselle ok vielä heinäkuussa ja sain luvan tilata työn taloyhtiön puolesta (#59), mutta nyt joku mätti. Ja kun juuri tämän tilanteen olin halunnut taloyhtiölle osoitetulla tarjouksella välttää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti