Mistä Home Story kertoo?

Blogi alkoi mietteistäni kahden pienen lapsen äitinä, kun vesivahinko ajoi perheemme pois juuri ostetusta asunnosta. Miten vauvaperheen arki sujui vieraissa nurkissa, miten remontti eteni (ja mitä kävi, kun se ei edennyt) ja minkälaisia asioita pitää ja kannattaa ottaa huomioon vastaavassa tilanteessa? Vahinko on korjattu, mutta story goes on...

Ensimmäiset tekstit kertovat unelma-asunnon löytämisestä, asuntokaupoista ja elämästä muuton jälkeen. Tekstistä 29 eteenpäin käsitellään vesivahinkoa ja sen kartoittamista. Tekstistä 54 päästään vahingon korjaamiseen, joka päättyy tekstiin 92, kun urakoitsija jättää avaimet pöydälle. Sen jälkeen (kuten jo vaihtelevasti aiemminkin) käsitellään sekalaisesti vikalistakorjauksia, ongelmia taloyhtiön kanssa, riitaa asunnonmyyjän kanssa ja kaikkea muuta maan ja taivaan väliltä. Tervetuloa mukaan! :)

keskiviikko 12. lokakuuta 2016

#70: Kalustusta kylpyhuoneeseen

Lisätöistä oli vihdoin päästy yhteisymmärrykseen ja tuli kiire hankkia kylpyhuoneeseen haluamamme kalusteet. Ystävällisesti K-Raudan maailman paras rautakaupan myyjä Heikki siirsi poreammeen varausta viikosta toiseen. Välillä tuli unettomia öitä, kun pelkäsin, että K-Rauta kyllästyy pitämään ammetta varattuna meille kuukausitolkulla, mutta Heikki lohdutti, että siellä amme odottelee, kunhan kuviot meillä selkiytyvät.

Kiertelimme eri kaupoissa ja tutustuimme kalustevaihtoehtoihin paljon myös netissä. Elokuun lopulla ilmoitimme Heikille, että voisimme vihdoin tulla tekemään kaupat ammeesta. Olin edellisellä viikolla toimittanut tarjouspyynnön K-Rautaan muihin kalusteisiin liittyen. En tiedä, onko sanan ”tarjous” merkitys jotenkin muuttunut tässä äitiyslomalla ollessani, kun tuntuu, että tarjousta pyytämällä saa vain yhteenvedon tarvikkeista tai palveluista ja loppuun isketään tähtitieteellinen summa. Ei K-Raudan tarjous toki mikään tähtitieteellinen ollut, mutta tarjouksessa hinnat olivat korkeammat kuin liikkeessä esillä olevissa hintalapuissa.

Ama löysi itselleen suihkun, testasi hanat ja olisi halunnut vaihtaa suihkun tilalle suihkukaapin

Amme odotteli ostajiaan
Heikki palasi lomalta ja viilasi tarjouksen kuntoon. Selvittelimme vielä vaihtoehtoja kilpailijoiltakin, mutta K-Rauta vei puhtaasti voiton asiakaspalvelullaan. Yksi ”ei mikään rautakauppa”, joka kylpyhuonekalusteitakin isosti myy, pääsi kyllä valikoimallaan aika pitkälle. Myyjä oli ystävällinen, vaikkei kovin rautainen ammattilainen kuitenkaan.

Asiointi liikkeessä sujui mukavasti ja myyjä otti yhteystietomme, jotta voi laittaa tarjouksen tulemaan. Hän palasi vielä saman illan aikana tekstiviestitse ja vastasi johonkin avoimeksi jääneeseen kysymykseen. Mutta siihen se into sitten lopahti. Jii kyseli seuraavana päivänä tarjouksen perään. Ja vielä seuraavana. Ja kolmannen kerran vielä sähköpostilla. Mutta myyjä ei noteerannut meitä enää mitenkään. Jätimme kalusteet odottamaan seuraavaa ostajaa. Palasimme tuttuun ja turvalliseen K-Rautaan tekemään kauppoja. Ostimme kylpyhuoneeseen ammeen lisäksi allaskaapin, pesualtaan, hanan ja saunanoven.

Valitsemamme kalusteet olivat saunanovea lukuun ottamatta Noron mallistosta. Tuotteet olivat tilaustuotteita ja niiden toimitus onnistuisi vasta 1,5 viikon päähän päivästä, jolloin Pate pyysi tavaroita työmaalle toimittamaan. Käynnit kotona eivät kuitenkaan viestineet siitä, että tavaroita vielä seuraavalla viikolla olisi tarvittu, joten luotimme siihen, etteivät asiat ole nappiin menossa tältäkään osin ja uskalsimme tilata tuotteet.

17.8. tapasin Paten työmaalla ja hän laski meille laattamäärän, jonka mukaisesti laattoja pitäisi tilata. Kävimme läpi, minkä kokoisia valitsemamme laatan myyntierät ovat ja sain Patelta tarkan ohjeen, minkä verran laattoja tarvitaan: seinälaattaa tulee ottaa 29 pakettia eli 30 neliömetriä ja lattialaattaa 15 pakettia eli 13 neliömetriä. Päädyimme tilaamaan valitsemamme laatat Pintaväristä, josta saimme laatoille parhaan tarjouksen ja asiantuntevaa palvelua.  

Paten laattalaskelmat

Kalusteet ja laatat oli valittu ja tilattu ja kotona remontti eteni jälleen. Tätä hetkeä olin odottanut! Olin odottanut tätä kesäkuun lopulta lähtien. Taakka ei kuitenkaan odottamallani tavalla keventynyt: samanaikaisesti oli niin monta rautaa oli tulessa, että sormia poltti.

2 kommenttia:

  1. Jännityksellä odotellen miten käy, ite tottunu laskemaan laatat tarvittavan kappalemäärän perusteella.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi :) Taidan pitää teitä laattojen suhteen jännityksessä vielä jonkun aikaa.

      Poista