Mistä Home Story kertoo?

Blogi alkoi mietteistäni kahden pienen lapsen äitinä, kun vesivahinko ajoi perheemme pois juuri ostetusta asunnosta. Miten vauvaperheen arki sujui vieraissa nurkissa, miten remontti eteni (ja mitä kävi, kun se ei edennyt) ja minkälaisia asioita pitää ja kannattaa ottaa huomioon vastaavassa tilanteessa? Vahinko on korjattu, mutta story goes on...

Ensimmäiset tekstit kertovat unelma-asunnon löytämisestä, asuntokaupoista ja elämästä muuton jälkeen. Tekstistä 29 eteenpäin käsitellään vesivahinkoa ja sen kartoittamista. Tekstistä 54 päästään vahingon korjaamiseen, joka päättyy tekstiin 92, kun urakoitsija jättää avaimet pöydälle. Sen jälkeen (kuten jo vaihtelevasti aiemminkin) käsitellään sekalaisesti vikalistakorjauksia, ongelmia taloyhtiön kanssa, riitaa asunnonmyyjän kanssa ja kaikkea muuta maan ja taivaan väliltä. Tervetuloa mukaan! :)

sunnuntai 23. lokakuuta 2016

#81: Case saunan ovi

Saunan oveen liittyy niin värikäs tarina, ettei maailmasta varmaan löydykään toista saunan ovea, joka olisi päässyt pääosaan yhtä tapahtumarikkaaseen tarinaan kuin meidän ovemme nyt päätyi. Siinä olisi oven valmistanut heppu ollut ihmeissään, jos olisi tiennyt, että ovi tulee saamaan ihan oman kappaleensa tämän tarinan osana. Tarinaa saunan ovesta on myös ajallisesti vaikea sijoittaa mihinkään, koska se tulee esiin niin monessa kohtaa. Mutta sijoitan sen nyt tähän väliin.

Olin 11.9. yhteydessä Pateen ja kysyin, onko lämminvesivaraajan viereen jäävästä tilasta vielä tarkempaa tietoa. Emme olleet saaneet peilikaappia hankittua, kun emme tienneet, minkä kokoinen peilikaappi suunniteltuun paikkaan mahtuu. Valikoima 40-50 senttimetriä leveissä peilikaapeissa oli olematon, mutta varauduimme siihen, että tilaa ei sen enempää jää.

Samalla kerroin, että saunan oveksi on tulossa heidän aiemmin tarjoamansa Cellon 8x19 saunan ovi, mutta suunnitellusta poiketen mustana. Pate hämmästeli, mitä tarkoitan saunan ovella. Hän totesi, ettei 25.8. lisätilauksesta löydä mainintaa saunan ovesta. Pate kysyi, onko hän ymmärtänyt jotain väärin. Vastauksen liitteeksi hän laittoi sähköpostittelumme, jossa hän tarjosi lisätöitä numeroidusti (#68).

Vastasin, että saunan oven kanssa on sitten sattunut jokin väärin ymmärrys, koska ovi on koko ajan ollut menossa vaihtoon. Totesin, että Pate tarjosi lisätyönä pelkkää ovea eli "tarviketta" ja kun sovimme, että hankimme tarvikkeet itse, emme tuota kohtaa 6 eli saunan ovea tarvikkeena heiltä tilanneet. Parin päivän päästä Pate vastasi, ettei osaa sanoa varaajan viereen jäävästä tilasta vielä mitään. Saunan oveen Pate ei kommentoinut enää mitään, joten ymmärsin asian olevan sillä selvä.

Case closed. Luulin. 

Vanha ovi oli vielä hyväkuntoinen, joten päätimme laittaa sen Tori.fi:iin myyntiin. Aika pian ovesta tuli kysely ja noutokin ehdittiin sopia torstaille 15.9. Meillä oli tarkoitus mennä Jiin kanssa 7-vuotis kihlapäivän kunniaksi ulos syömään, mutta noutoajan sopiminen oli siinä määrin haastavaa, että päätimme, että ehdimme käydä syömässä sitten, kun remonttihässäkät ovat ohi. Ilmoitin rouvalle, että oven voi noutaa, kun hänelle sopii. Ja lopulta monen mutkan kautta hakija perui noudon kokonaan. 

Kauppojen peruuntuminen harmitti, mutta vielä enemmän harmitti hukkaan mennyt illallismahdollisuus Jiin kanssa. Onneksi vielä samana iltana tuli toinen kysely oveen liittyen. Mieshenkilö varmisti vielä lasioven tarkan mitan. Olimme edelleen kotona, joten saimme oven mitattua. Kunhan ensin raivasimme tieltämme lastenhuoneellisen verran purettuja kylpyhuonekalusteita ja pääsimme edes etäiseen kosketukseen nurkkaan työnnetyn oven kanssa. Lasioven leveys oli 62 senttimetriä. Ihan hetken kävi mielessä, että minkä levyiset karmit ovessa oikein on, kun SM Oy tarjosi uuden oven 80 senttimetriä leveillä karmeilla.

Mittasimme oviaukon saunalta vain huomataksemme jälleen kerran, ettei edes tämä asia voinut mennä putkeen. Karmien leveys oli 70 senttimetriä. Mittasimme ja pohdimme, oliko urakoitsijalla tarkoitus leventää oviaukkoa tarjotessaan isompaa ovea, mutta laatoituksesta päätellen tällaisia suunnitelmia ei ollut havaittavissa.

Laitoin äkkiä Patelle viestiä ja kerroin, että heillä oli tarjouksessaan 8x19-kokoinen saunan ovi. Muistutin, että sovimme hoitavamme tarvikkeet itse, mutta tilasimme oven tietysti urakoitsijalta tulleen ohjeen mukaisesti. Kysyin, oliko 8x19 todella oikea koko, vaikka edellinen ovi oli 7x19. Pate oli vauhdikkaalla päällä ja vastasi palaavansa asiaan maanantaina. Hän oli lähdössä keikalle ja toivotteli mukavat viikonloput. Elimme torstaita ja uusi ovi oli jo tilattu. Rauhoittelin itseäni, että ei hätää, oven voi varmasti vaihtaa.

Pulssi ei tasaantunut ja pyörin ympyrää kuin Battery-tölkin nielaissut orava. Varmistin ensin, että ovesta on pienempää mallia olemassa. Kyllä, olihan sitä. Nimenomaan oli. Tuote oli poistunut valikoimista. Vain kahdessa K-Raudassa koko Suomessa oli kyseistä ovea enää jäljellä. Malli oli poistunut myös Rautiasta ja muista samaa tuotemerkkiä myyvistä liikkeistä. 600 kilometrin päästä löytyi kolme ovea ja 50 kilometrin päästä löytyi kaksi.

En pystynyt odottamaan viittä päivää, joten laitoin viestin vielä Jokelle. Pahoittelin häiriötä ja kerroin tilanteen. Jokke vastasi saman tien, että ei sovi ovi 8x19 vaan täytyy olla 7x19. Jokke ohjeisti perumaan vanhan oven ja katsoisimme myöhemmin, mistä saisimme tilalle vastaavan.

Seuraavaksi selvitin, että samantyylistä ovea on varmasti saatavilla muualta. Ei ollut. Sinne päin oli, mutta hinta tuplaantui. Laitoin äkkiä viestiä Heikille K-Rautaan. Varmistin, että voisimmeko vielä vaihtaa oven. Ei, tilaustuotteilla ei ole palautus- eikä vaihto-oikeutta. Battery-oravan sydän olisi jo poksahtanut, mutta minä jatkoin ylikierroksilla käymistä. Toivottavasti Patella oli mieleenpainuva keikka. Minulla ainakin oli mieleenpainuva ilta.

Seuraavana päivänä palasin vielä Joken kanssa asiaan. Kerroin, että 50 kilometrin päästä löytyisi 2 ovea, mutta rahti maksaisi 79 euroa. Kysyin, että pitäisikö ovi nyt tilata, kun sellainen varmuudella vielä löytyy vai rukoilemmeko sitten myöhemmin, että korvaava tuote löytyy. Itseäni ahdisti, että kuka maksaa erotuksen, joka löytämämme oven ja vastaavan oven välille todennäköisesti tulisi jäämään.

Jokke vastasi, että he voivat kyllä noutaa oven sieltä 50 kilometrin päästä, mutta saadaan se kyllä muualtakin. K-Raudan ihana Heikki sai myös sovittua, että poikkeuksellisesti saamme palauttaa tilaamamme oven. Rauhoituin taas hetkeksi, mutta täytyy myöntää, että aika monta ärräpäätä päästimme Jiin kanssa. Miten iso härdelli yhdestä 10 sentin huolimattomuusvirheestä syntyikään. Pieni nakutus oven suhteen oli takaraivossa koko ajan, joten lopulta ostin netin kautta toisen jäljellä olevista ovista. Laitoin vielä Jokelle viestin, että ostimme oven sieltä 50 kilometrin päästä, ettei mene hankalaksi, jos ei vastaavaa löydy. Totesin, että palataan myöhemmin asiaan sen noudon suhteen.

Case closed. Luulin.

Maanantaina Pate heräsi saunan ovi -keskusteluun omalta osaltaan. Hän totesi, ettei edelleenkään löydä tarjousta, jonka olisimme hyväksyneet ja jossa olisi maininta tästä saunan ovesta. Hän liitti vastaukseen kirjeenvaihtomme lisätyötarjousta ja -tilausta koskien. Paten laittamassa viestissä 18.8. hän pyytää vahvistusta tilatuista töistä. Vastasin, että nämä työt ovat ok ja heti sen perään kysyin aikataulua tarvikkeiden toimitukselle. Listasin kaikki toimitettavat tarvikkeet ja myös saunan ovi oli tällä listalla. Pate vastasi tuohon viestiin kiittäen tilauksesta ja vastasi kysymykseen tavaroiden toimittamisesta.

Vastasin Patelle, että edellisviikon tekstiviestini koski saunan oven kokoa. Huomautin, että he tarjosivat saunan ovea koossa 8x19, minkä perusteella ostimme oven, kun 15.8. tapaamisessa sovimme, että hankimme kalusteet ja tarvikkeet itse. Muistutin, että kävimme tuossa samassa tapaamisessa läpi tarjouksen lisätöistä ja kerroimme, mitkä kohdat jäävät pois – saunan ovi ei ollut tällä listalla.

Muistutin vielä Patelle, että heidän tarjoustaan oli ihmetelty usean ihmisen voimin alusta lähtien ja pyysin siihen tarkennuksia 2.8., 3.8., 9.8. sekä 11.8. Ja pyysin tarkennuksia nimenomaan työn ja tarvikkeiden osalta. Lisätyötarjouksen kohdassa 6, he tarjoavat saunan ovea tarvikkeena, eivätkä he mainitse työn osuudesta mitään (#68). Emme tilanneet heiltä kohtaa 6 eli Cellon savuharmaata 8x19 saunanovea hintaan 155 e, koska saimme saman oven K-Raudasta hintaan 90 e. Lisäksi olimme erikseen sopineet, että toimitamme tarvikkeet itse ja heillä oli koko ajan tiedossa, että myös saunan ovi kuuluu näihin. Patesta ei kuulunut enää mitään.

Case closed. Luulin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti