Mistä Home Story kertoo?

Blogi alkoi mietteistäni kahden pienen lapsen äitinä, kun vesivahinko ajoi perheemme pois juuri ostetusta asunnosta. Miten vauvaperheen arki sujui vieraissa nurkissa, miten remontti eteni (ja mitä kävi, kun se ei edennyt) ja minkälaisia asioita pitää ja kannattaa ottaa huomioon vastaavassa tilanteessa? Vahinko on korjattu, mutta story goes on...

Ensimmäiset tekstit kertovat unelma-asunnon löytämisestä, asuntokaupoista ja elämästä muuton jälkeen. Tekstistä 29 eteenpäin käsitellään vesivahinkoa ja sen kartoittamista. Tekstistä 54 päästään vahingon korjaamiseen, joka päättyy tekstiin 92, kun urakoitsija jättää avaimet pöydälle. Sen jälkeen (kuten jo vaihtelevasti aiemminkin) käsitellään sekalaisesti vikalistakorjauksia, ongelmia taloyhtiön kanssa, riitaa asunnonmyyjän kanssa ja kaikkea muuta maan ja taivaan väliltä. Tervetuloa mukaan! :)

keskiviikko 19. lokakuuta 2016

#77: Laattahommia


Kävimme kotona ja mietimme edelleen, miten korjaus aiotaan tehdä ja onko se varmasti järkevää. Ajattelin soittaa Patelle, mutta en pystynyt. Ajatus hänen äänensä kuulemisesta väänsi vatsanpohjasta – eikä lainkaan hyvällä tavalla. Remonttimies Make oli työmaalla ja kertoi, että tehoste korjataan liimaamalla uusi mosaiikkikerros vanhan päälle. Hän kertoi myös, että seinälaattaa pitää tilata lisää – kolme pakettia.

Jii selvitti laattatilausta. Oli keskiviikko 7.9. ja laatat olisi noudettavissa Pintaväristä vasta seuraavana tiistaina. Laatat oli kyllä mahdollista noutaa suoraan tehtaalta Keravalta heti torstaina, mutta meillä ei ollut mahdollisuutta lähteä ajamaan Keravalle ja takaisin. Urakoitsijaan oli pakko ottaa yhteyttä. Jokke mainitsi aiemmin puhuessamme, että hänelle voi aina soittaa, jos tulee jotain kysyttävää. Keskustelu Paten kanssa tuntui ajatuksena niin ahdistavalta, että päätin soittaa Jokelle.

Soittelimme hetken Joken kanssa ristiin ja ehdin toisen asunnon hallituksen kokouksenkin lopulta vetämään välissä, mutta lopulta tavoitimme toisemme. Aloitin kysymällä tehosteraidan asentamisesta ja korjaamisesta. Jokke ilmoitti suorilta käsin, ettei tehostetta missään nimessä voi jättää noin. Hän ei ymmärtänyt, mitä laatoittaja oli ajatellut ja totesi, että missään nimessä ei laattoja voi jättää tuolla tavalla hammastamaan. Asia oli laatoittajan kanssa käsitelty ja korjaus tehdään SM Oy:n piikkiin. Loppui siis tämänkin asian veivaaminen, mutta minua turhautti suunnattomasti. Minkä takia asiaa oli pitänyt Paten kanssa vatvoa kolmatta päivää, jos työvirhe oli näin selvä?

Lisää seinälaattaa
Kysyin myös seinälaatan toimittamisen aikataulusta. Jokke sanoi, ettei laatalla ole mikään kiire. Seuraavana päivänä alkaisivat lattiatyöt: ensin vedetään lämmityskaapeli, sen jälkeen lattiavalu, joka muutaman päivän kuivumisajan takia tehtäisiin poikkeuksellisesti lauantaina. Lattian laatoitus alkaisi seuraavan viikon alussa ja seinän voisi laatoittaa loppuun, kun laatat tiistaina 13.9. työmaalle saisi. Hommat tuntuivat luistavan taas.

Seuraavana päivänä Jokke vielä soitti ja kysyi, paljonko seinälaattaa oli tilattu lisää. Kerroin, että Maken ohjeiden mukaisesti kolme pakettia. Jokke käski tilaamaan vielä kuusi pakettia lisää eli yhteensä yhdeksän pakettia. Määrä tuntui järjettömän suurelta: ainakin ¾ koko kylpyhuoneesta oli jo laatoitettu. Jokke perusteli laattamäärää laskelmillaan ja mikäpä minä olin ammattimiehen laskelmia epäilemään. Ilmoitin lisätilauksen Jiille, joka tilasi laattaa lopulta yhdeksän pakettia lisää eli 9,72 m2.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti