Mistä Home Story kertoo?

Blogi alkoi mietteistäni kahden pienen lapsen äitinä, kun vesivahinko ajoi perheemme pois juuri ostetusta asunnosta. Miten vauvaperheen arki sujui vieraissa nurkissa, miten remontti eteni (ja mitä kävi, kun se ei edennyt) ja minkälaisia asioita pitää ja kannattaa ottaa huomioon vastaavassa tilanteessa? Vahinko on korjattu, mutta story goes on...

Ensimmäiset tekstit kertovat unelma-asunnon löytämisestä, asuntokaupoista ja elämästä muuton jälkeen. Tekstistä 29 eteenpäin käsitellään vesivahinkoa ja sen kartoittamista. Tekstistä 54 päästään vahingon korjaamiseen, joka päättyy tekstiin 92, kun urakoitsija jättää avaimet pöydälle. Sen jälkeen (kuten jo vaihtelevasti aiemminkin) käsitellään sekalaisesti vikalistakorjauksia, ongelmia taloyhtiön kanssa, riitaa asunnonmyyjän kanssa ja kaikkea muuta maan ja taivaan väliltä. Tervetuloa mukaan! :)

torstai 18. elokuuta 2016

#27: Kodinhoitohuonetta ja kodinkoneita


Vastoinkäymiset alkoivat olla takana ja Myyntimies painunut unholaan. Järjestelmällisesti halusin eroon kaikesta hänestä muistuttavasta ja tunsin uskomattoman hyvänolon tunteen, kun saimme Myyntimiehen sukunimikyltin ruuvattua ovesta irti. Enää Myyntimies ei ollut minua joka kerta ovella vastalla, kun pääsin kotiin.

Jo alussa oli selvää, että kodinhoitohuone vaatii remonttia. Lähdimme suunnittelemaan remonttia Kehäkaluste Oy:n kanssa. Palvelu oli erinomaista ja haastavan tilan suunnittelussa otettiin upeasti huomioon meidän toiveemme ja tarpeemme. Keskustelimme Kehäkaluste Oy:n kanssa myös keittiöremontista, mutta tulimme siihen tulokseen, että nykyinen keittiö on siisti eikä tarvetta (eikä rahaa) koko keittiön uusimisille nyt ole. 

Suunnitelmia

Kodinhoitohuoneen myötä meille tuli tarve uudelle pesukoneelle sekä kuivausrummulle. Samalla päätimme hankkia uuden jääkaapin ja pakastimen, sillä asunnossa oli vain jääkaappipakastin. Jo ensimmäisinä viikkoina jääkaappi kävi ahtaaksi enkä osaa kuvitella, miten lapsiperhe pärjää pelkän jääkaappipakastimen turvin. Meillä on esimerkiksi tapana säilöä kesäisin koko vuoden marjat pakkaseen, joten kolme pakastelokeroa ei millään riittänyt käyttötottumuksiimme.

Tapamme mukaan kodinkoneita kartoitettiin taas kissojen ja koirien kanssa. Jii etsi vaihtoehtoja ja minä rustasin exceliin kaikki vaihtoehdot ja viritelmät. Siskoni nauroi, ettei meidän touhulla taas saada kodinkoneita ostettua ennen seuraavaa joulua. Eikä varmaan olisi saatu, ellemme olisi törmänneet Gigantissa maailman parhaaseen kodinkonemyyjään, Juttaan. Se asiantuntemus, kokemus ja asiakkaan kuunteleminen oli huikeaa. Päätökset tuli tehtyä käytännössä ensimmäisellä käynnillä, mutta eihän me koskaan voida lopullista päätöstä tehdä nukkumatta yön (jos toisen, joskus kolmannenkin) yli.

Pieni pätkä exceliä

Ama löysi itselleen "lasten pesukoneen" :)
Pääsiäisenä Gigantilla oli huipputarjoukset ja päätimme mennä ostamaan kodinkoneet. Selvistä sävelistä huolimatta olimme käyneet muuallakin tutustumassa tarjontaan. Ennen lopullista ostopäätöstä halusimme vielä kuulla eron Siemensin ja Boschin koneiden välillä, sillä muissa liikkeissä meille oli pääsääntöisesti suositeltu Boschin konetta. Ihmisiä oli liikkeellä paljon ja vuoronumerosysteemin ohjaamina ajauduimme keskustelemaan tylyn myyjän kanssa.

Kerroimme myyjälle, mitä haemme, minkä jälkeen hän osoitti Whirpoolin konetta ja totesi, että tuo on eniten ostettu koneemme, ostakaa se. Kerroimme, ettemme ole siitä kiinnostuneita. Haluaisimme tietää hieman Boschin koneista. Myyjä pyysi katselemaan ympärilleen, kuinka paljon ihmisiä liikkeessä on ja tokaisi, ettei ala meille mitään kodinkone-esittelyä pitämään. Kerroimme, ettemme voi tehdä lopullista ostopäätöstä ilman riittäviä tietoja. Myyjä mittasi meitä katsellaan nyrpeästi päästä varpaisiin ja kysyi hyvin koppavasti ja kovaan ääneen, onko meillä edes aikeita ostaa yhtään mitään.

Minun aikeeni loppuivat siihen, mutta Jii sai minut rauhoittumaan ja totesi, että meidän nyt kuitenkin pitäisi ostaa ne uudet kodinkoneet. Kiukku laantui, kun näimme Jutan ja pääsimme lopulta asioimaan hänen kanssaan. Selvitimme mieltä askarruttavat asiat ja saimme kaupat tehtyä. Päädyimme Siemens iSensoric WT45W5R9DN -kuivausrumpuun, Siemens iSensoric WM14N2E8DN -pyykinpesukoneeseen, LG GL5241SWJZ -jääkaappiin ja LG GF5237SWJZ -pakastimeen (käyttökokemuksia sitten myöhemmin). Laitteiden toimitukseen menisi reilu viikko, mutta se sopi oikein hyvin, kun kodinhoitohuoneen remonttikaan ei päässyt samana päivänä alkamaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti