Mistä Home Story kertoo?

Blogi alkoi mietteistäni kahden pienen lapsen äitinä, kun vesivahinko ajoi perheemme pois juuri ostetusta asunnosta. Miten vauvaperheen arki sujui vieraissa nurkissa, miten remontti eteni (ja mitä kävi, kun se ei edennyt) ja minkälaisia asioita pitää ja kannattaa ottaa huomioon vastaavassa tilanteessa? Vahinko on korjattu, mutta story goes on...

Ensimmäiset tekstit kertovat unelma-asunnon löytämisestä, asuntokaupoista ja elämästä muuton jälkeen. Tekstistä 29 eteenpäin käsitellään vesivahinkoa ja sen kartoittamista. Tekstistä 54 päästään vahingon korjaamiseen, joka päättyy tekstiin 92, kun urakoitsija jättää avaimet pöydälle. Sen jälkeen (kuten jo vaihtelevasti aiemminkin) käsitellään sekalaisesti vikalistakorjauksia, ongelmia taloyhtiön kanssa, riitaa asunnonmyyjän kanssa ja kaikkea muuta maan ja taivaan väliltä. Tervetuloa mukaan! :)

lauantai 7. lokakuuta 2017

#187: Myyntimies ottaa asioista selvää


Myyntimies ei koskaan palannut sovintoehdotukseensa. Viimeisenä määräpäivänä varmistin tekstiviestillä, että hiljaisuus johtuu heidän haluttomuudestaan sovintoon eikä vahingossakaan siitä, etteivät he olisi viimeisintä viestiämme saaneet. Sain tylyn vastauksen: Ei ole mitään viestiä tullut. Kerroin lähettäneeni sen Myyntimiehen osoittamaan osoitteeseen, johon kaikki tähän asiaan liittyvät viestit piti lähettää. Tuli hiljaista ja arvelin Myyntimiehen löytäneen viestin.

Myyntimies palasi kilometrin mittaisella tekstiviestillä. Hän oli konsultoinut eri tahoja ja tullut siihen lopputulokseen, ettei esittämämme sovintosumma 6.000 euroa tuo kirkkoa keskelle kylää. Meille aiheutunut kylpyhuoneremontin todellinen kokonaiskustannus oli kuulemma 2.500 euroa! Tästäkin tulee ottaa puolet pois ennen kuin neuvotteluja jatketaan, sillä olemme saaneet uuden kylpyhuoneen. Myyntimies kertoi, että vastaavista tapauksista on pilvin pimein ennakkoratkaisuja. Edelleen hän toisti mantraansa, että taloyhtiö on työn tarkastanut ja hyväksynyt. Ja ei pidä unohtaa, että Myyntimies on luottanut täysin remontintekijään eivätkä he ole tehneet mitään tahallista tai väärää.

Aivan uskomattoman vahva usko hänellä jaksaa itseensä olla, kun olen lukuisia kertoja tuonut ilmi, ettei yksikään taloyhtiössä tuolloin asunut ole kylpyhuoneremonttia hyväksynyt tai edes siitä tiennyt ja tästä kaikesta on kirjallinen näyttö. Neuvotteluasetelma oli niin vinksallaan, että tilanne melkein huvitti. En olisi jaksanut jatkaa vääntöä, mutta ajattelin, että jos vielä kerran oikein tosissaan asian vääntää rautalangasta, niin ehkä siellä Myyntimiehen pääkopassa joku sanoisi, että kukkuu.

Totesin, että Myyntimies on oikeassa, ehdottamamme 6.000 euroa ei tuo kirkkoa keskelle kylää. Vesivahingosta meille aiheutuneet kustannukset olivat hieman yli 11.000 euroa (puolet tästä tekee 5.500 euroa) ja kauppakirjaan kirjatusta myyjän vastuulle kuuluvasta remontista heillä oli maksamatta 599,64 euroa. Tämä tekee 6.099,64 euroa.

Olimme valmiit puolittamaan kulut, vaikka he eivät olleet pystyneet osoittamaan ensimmäistäkään asiakirjaa, joka kumoaisi meidän tiedossamme olevat tosiasiat. Olimme hyvää hyvyyttämme antamassa heille tämän kädenojennuksen, vaikka kaikki näyttö oli heitä vastaan. On täysin kiistatonta, että heidän esittämänsä yhtiöjärjestys on ollut väärä ja heillä on ollut tieto, että sitä on muutettu. Myyntimies hokee toistuvasti, että heillä on tahoja, jotka tietävät asioista ja samaan aikaan he esittävät naurettavia väitteitä toteutuneista kuluista. Tähän asti he eivät ole kuitenkaan kyenneet/ halunneet sanojensa tueksi esittää mitään kättä pidempää – ei ihan sellaista avoimuutta ja suoraselkäisyyttä, johon minä olen tottunut.

Tähän asti kaikki heidän puolustelunsa on ollut vain Myyntimiehen sanahelinää ja tähänastisen perusteella sen painoarvo ei kovin suurta luottamusta nauti – tähän asuntokauppaan liittyen aivan uskomattoman moni asia on lopulta osoittautunut täysin muuksi.

Muistutin, että todisteiden valossa remonttia ei ole tehty asianmukaisesti, ammattilaisella eikä taloyhtiössä sovittujen käytäntöjen mukaan. Jos taloyhtiö on remontin valvonut ja hyväksynyt, ei liene vaikeaa esittää siitä jotain asiakirjaa. Se että Myyntimies on yksin hallituksen nimissä jotain hyväksynyt, ei vastaa taloyhtiön hyväksyntää. Tähän asti Myyntimies on esittänyt vain yhden hallituksen kokouspöytäkirjan, joka ei kuitenkaan vastaa alkuperäistä vaan muun muassa päivämäärät ovat mystisesti muuttuneet. Tilaajana he eivät ole missään nimessä toimineet huolellisesti, kun ovat antaneet remontin konkurssissa olleen ystävänsä tehtäväksi.

Totesin vielä lopuksi, että tuomioistuimessa asia ratkaistaan joka tapauksessa näytön valossa. Jos heillä jotain näyttöä väitteidensä tueksi on, niin eikö ne olisi korkea aika ottaa esille. Heidän tämän hetkinen toiminta näyttää siltä, että he haluavat nimenomaan viedä asian eteenpäin tuomioistuimeen, mikä tuntuu edellä mainitut raskauttavat näkökohdat huomioon ottaen vähintäänkin erikoiselta.

Myyntimies ei enää palannut asiaan. Me otimme seuraavalla viikolla yhteyttä asianajajaamme, joka totesi, että lähdetään viemään asiaa eteenpäin. Samaan aikaan heräsi myös taloyhtiön asianajaja, joka oli nukkunut jossain kesähorroksessa maaliskuusta lähtien. Hän oli vahvasti sitä mieltä, että taloyhtiön kannattaisi viedä asia eteenpäin. Molemmat eivät voi lähteä oikeuteen vaatimaan samoja asioita, joten tällä hetkellä odotamme, mitä taloyhtiö asian suhteen päättää. Käräjöintiä on tiedossa, mutta vielä on epäselvää, että millä kokoonpanolla. Myyntimies ja minä siellä ainakin kohtaamme.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti