Mistä Home Story kertoo?

Blogi alkoi mietteistäni kahden pienen lapsen äitinä, kun vesivahinko ajoi perheemme pois juuri ostetusta asunnosta. Miten vauvaperheen arki sujui vieraissa nurkissa, miten remontti eteni (ja mitä kävi, kun se ei edennyt) ja minkälaisia asioita pitää ja kannattaa ottaa huomioon vastaavassa tilanteessa? Vahinko on korjattu, mutta story goes on...

Ensimmäiset tekstit kertovat unelma-asunnon löytämisestä, asuntokaupoista ja elämästä muuton jälkeen. Tekstistä 29 eteenpäin käsitellään vesivahinkoa ja sen kartoittamista. Tekstistä 54 päästään vahingon korjaamiseen, joka päättyy tekstiin 92, kun urakoitsija jättää avaimet pöydälle. Sen jälkeen (kuten jo vaihtelevasti aiemminkin) käsitellään sekalaisesti vikalistakorjauksia, ongelmia taloyhtiön kanssa, riitaa asunnonmyyjän kanssa ja kaikkea muuta maan ja taivaan väliltä. Tervetuloa mukaan! :)

tiistai 1. marraskuuta 2016

#88: Viimeistelyä vaille valmis

Torstaina 6.10. työmaalla oli sellainen kuhina käynnissä, että oli parempi pysyä poissa jaloista. Samaan aikaan vedettiin silikoneja ympäri kylpyhuonetta, asennettiin kalusteita, purettiin katto ja korjattiin tähtivalosarjaa, korjattiin purkutöissä haljenneita seiniä lastenhuoneessa ja mitähän vielä. Patekin palaili kuvioihin soittamalla aamupäivällä. Nimen näkeminen puhelimen ruudulla aiheutti muutaman rytmihäiriön sydämeen. [Heh, hauskaa, jos joku lukee ensimmäistä kertaa blogiani juuri tämän tekstin kohdalla ja kuvittelee rytmihäiriöiden johtuvan vaikka jonkinasteisesta ihastumisesta. Ei, ne johtuivat ihan jostain muusta.]

Tuntui uskomattomalta, että joku ihminen vaikutti minuun fyysisesti näin voimakkaasti – ja nimenomaan negatiivisessa mielessä. En olisi ikinä arvannut, että jos tällainen vaikutus jollain joskus olisi, se olisi kylpyhuoneremontista vastaava urakoitsija! No, maailmassa on monta – tosi – ihmeellistä asiaa. Pelonsekaisin tuntein vastasin puhelimeen. Pate soitteli oikein hyväntuulisena. Kyseli miten päin se saunan ovi nyt olikaan tulossa. Hämmentyneenä vastasin, että samoin kuin edellinen. Pate totesi, että oven saranat ovat väärällä puolella ja ovi joudutaan laittamaan toisin päin. Sanoin, että oven piti kyllä olla sellainen, jonka voi laittaa kummin päin vain. Pate totesi, että ei se kyllä ole. En muistanut, miten myyjä kertoi mekaniikan toimivan, mutta olin hyvin varma, että nimenomaan siitä oli puhetta, että oven voi laittaa molemmin päin.

Pate lupasi tutkia asiaa ja soitti kohta takaisin. Olin oikeassa eli kyllä sen sitten pystyi laittamaan kummin päin vain. Pate soitti vielä kolmannen kerran ja totesi, että hommat ovat hyvällä mallilla ja perjantaina tulevat loppusiivouksen tekijät. He tulevat puolenpäivän aikaan ja urakka pitäisi olla sitä myöten kasassa. En oikein osannut ajatella mitään. Huomenna perjantaina 7.10. pitäisi olla valmista. Yli puolen vuoden odotus olisi ohi?

Joken kanssa kävimme läpi, mitä heidän loppusiivouksensa sisältää. Halusin muualle asuntoon siivoojan puhdistamaan pinnat ennen paluutamme kotiin. Ilmoitin aiemmin perutulle siivoojalle, että huomenna kaikki on valmista. Hän kysyi, milloin muuttaisimme takaisin ja kerroin, että heti siivouksen jälkeen. Hän ehdotti, että tulisi heti lauantaina. Ajatus tuntui erinomaiselta ja sovimme siivouksen lauantaille. Pääsisimme kotiin viikonlopun aikana!

Keittiössäkin oli kaikki pääpiirteittäin valmista. Hanan puuttuneet osat olivat tulleet ja putkimies asensi hanan torstain aikana. Keittiöstä puuttui enää välitilan laatta. Saimme sille ulkopuolisen tekijän, joka lupasi lauantaina tulla sen laittamaan. Hän antoi meille listan tarvittavista välineistä, jotka lupasimme hänelle lauantaiksi hoitaa.

Torstaina uskaltauduimme kotiin iltapäivällä kolmen jälkeen, mutta edelleen oli kova tohina päällä. Make kyseli, miltä tähtitaivas näytti. Olihan se parempi, tähtiä oli ilmestynyt huomattavasti lisää, mutta edelleen siitä tähtitaivaan loisteesta nautiskeli enemmän wc-pönttö kuin poreamme. Teimme selväksi Makelle, että reklamaatiomme urakoitsijaa kohtaan koski ennen kaikkea hintaa, jonka urakoitsija työstä halusi, vaikka Make oli kuitenkin jätetty yksin tekemään työtä. Make ymmärsi ja kiroili, miten työnjohto vaati tekemään hirveällä kiireellä, mutta apuvoimia lähetettiin vasta viimeisenä päivänä. Valojen korjaus oli ollut haastavaa kaksinkin, puhumattakaan siitä, kun hän yritti pärjätä niiden kanssa yksin.

Soitellessaan torstaina Pate kysyi, oliko meille tulossa jotain pyyhekoukkuja. Totesin, että sen verran isompia haasteita oli matkan varrelle mahtunut, että ei ollut pyyhekoukut käyneet mielessäkään. Pate viserteli, että jos toimitamme pyyhekoukut seuraavaksi päiväksi, niin he asentavat ne seinään.
Kotona käynnin jälkeen lähdimme jälleen rautakauppakierrokselle. Pyyhekoukkujen lisäksi metsästimme tarvikkeita keittiön välitilalaattaa varten. Bauhausista löytyivät silikonit ja Pintaväristä tasoitetta sekä sauma-ainetta. Jii varasi viikonlopuksi laattaleikkurin, jonka nouto olisi perjantaina. Make kertoi kotona käydessämme, että saunan ovesta oli puuttunut ”kieleke”, joka pehmentää saunan oven lukitusta. Mitään uuttahan se nyt ei tässä vaiheessa enää ollut, että jotain puuttui, joten ei muuta kuin puhelinta taas kauniiseen kouraan ja soittoa perään. 

Olia valitsemassa pyyhekoukkuja

Kierroksella venähti kevyet viisi tuntia, mikä oli lasten kanssa taas ihan parasta viihdettä. Idyllisesti nautimme päivällisen Bauhausin kahvilassa samalla, kun yritin tavoittaa saunan oven myynyttä K-Rautaa puhelimella. Loppuun ei hoitunut sen enempää ovi kuin päivällinenkään, mutta akku kyllä kului iloisesti. Vantaanportin K-Rauta onneksi auttoi ja oveen saatiin puuttunut kieleke. Samasta paikasta löytyivät myös pyyhekoukut sekä lasihyllyt. Yötä vasten ajoimme vielä viemään tavarat työmaalle, että ne ovat siellä heti aamusta. Pyyhekoukkuihin olimme tyytyväisiä vielä kotonakin, mutta lasihyllyt olisi voinut mitata joku muu kuin allekirjoittanut – eiväthän ne mitenkään voineet sopia niille suunniteltuun paikkaan. Älkää kysykö, mitä olin mittaillut, en tiedä itsekään. Mutta tämä nyt oli tällaista pientä viime hetken säätöä. 

Pyyhekoukuille paikat

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti