Mistä Home Story kertoo?

Blogi alkoi mietteistäni kahden pienen lapsen äitinä, kun vesivahinko ajoi perheemme pois juuri ostetusta asunnosta. Miten vauvaperheen arki sujui vieraissa nurkissa, miten remontti eteni (ja mitä kävi, kun se ei edennyt) ja minkälaisia asioita pitää ja kannattaa ottaa huomioon vastaavassa tilanteessa? Vahinko on korjattu, mutta story goes on...

Ensimmäiset tekstit kertovat unelma-asunnon löytämisestä, asuntokaupoista ja elämästä muuton jälkeen. Tekstistä 29 eteenpäin käsitellään vesivahinkoa ja sen kartoittamista. Tekstistä 54 päästään vahingon korjaamiseen, joka päättyy tekstiin 92, kun urakoitsija jättää avaimet pöydälle. Sen jälkeen (kuten jo vaihtelevasti aiemminkin) käsitellään sekalaisesti vikalistakorjauksia, ongelmia taloyhtiön kanssa, riitaa asunnonmyyjän kanssa ja kaikkea muuta maan ja taivaan väliltä. Tervetuloa mukaan! :)

sunnuntai 5. elokuuta 2018

#203: Kuukauden urakka

Terassiremontin piti kestää kolme viikkoa per asunto. Paksumman betonin takia arvio kasvoi neljään viikkoon. Koko meidän talon piti olla valmis juhannukseen mennessä. Tämä ei kuulostanut lainkaan pahalta. Tuoreessa muistissa oli vielä toissakesä, jonka elimme kokonaisuudessaan evakossa vesivahingon takia. Emme halunneet jälleen uhrata koko kesää remontille, mutta juhannuksen jälkeenhän olisi vielä hyvin kesää jäljellä.

Remontti alkoi omassa asunnossamme 18.5., joten neljä viikkoa siitä oli 15.6. Tänään on 5.8. ja voitte heitellä veikkauksia, onko remontti valmis. No eihän se ole. Viikon viivästyminen tuli, kun betonivalua ei päästy tekemään aiottuna päivänä vesisadetta veikanneen sääennusteen takia. Juhannuksen jälkeen en nähnyt ketään töissä moneen päivään. Heinäkuun alussa kysyin, tapahtuuko remontissa mitään, kun ketään ei näy missään. Sain parin päivän päästä Larilta vastauksen, että työmiehet ovat lomalla. Muuta selitystä en ole kuullut enkä yrityksistä huolimatta saanut. Ja luonnollisesti olen yhtiössä ainoa, jota urakan viivästyminen edes harmittaa – hankala tapaus, kun olen. 


Remonttihuolista vapaa asuntomme on jälleen näyttänyt parhaat puolensa. Valtavat terassit kahdessa kerroksessa olivat asia, jotka eivät ainakaan negatiivisesti vaikuttaneet ostopäätökseemme. Olemme asuneet asunnossa nyt kolme kesää, joista kahtena emme ole päässeet käyttämään terasseja lainkaan. Olemme Jiin kanssa olleet tänä kesänä molemmat viisi viikkoa lomalla – ja viettäneet koko loman poissa kotoa.

Alkuun yritimme elää kuin koko remonttia ei olisi, mutta se oli mahdotonta. Työmiehet aloittavat työnsä kello 8 mennessä. Joskus ovat aloittaneet jo kello 6. Joskus tekevät viikonloppuja, joskus eivät. Ikinä et tiedä, minkä näköinen tyyppi ovesta aamulla sisään astelee. Ja nimenomaan astelee: nämä eivät pyynnöstä huolimatta voi ilmoittaa tulostaan soittamalla ovikelloa. Se on kiva herätä tukka pystyssä kuola suupielestä valuen, kun vieras mies pyrkii sänkymme vierestä kattoterassille. Jos joskus onnistuimmekin olemaan hereillä jo valmiiksi, sai koko ajan odotella, milloin vieras ihminen ilmestyy jonnekin päin kotia. Sen lisäksi, että he tulivat ovesta salamyhkäisesti sisään, he kulkivat myös terassilta toisella tai tulivat reteesti tikkaita pitkin suoraan kaiteen yli. Ja sitten koputeltiin ikkunaan, kun piti päästä sisälle. 


Koti on ollut valtavan pölyn ja lian peitossa koko kesän. Joskus yritimme viikonloppua varten siivota, mutta pienen rakennuspölyn siivoaminen oli toivotonta. Ja seuraavana päivänä koti näytti siltä kuin ei olisi ikinä siivottu. Suojauksia ei asuntoomme ikinä ilmestynyt, vaikka sellaisista oli alkuun puhetta. Vessoja ja keittiötä lainataan kuin omaansa. Eikä siinä toki mitään pahaa ole, mutta kylpyhuoneen ja vessan valkoiset matot ovat entiset, kun niissä on talsittu likaisilla työmaakengillä ihan huoletta. Lian lisäksi meteli on mieltä ylentävää. Betoninpiikkaus tunkee korvatulpistakin läpi ja jos ei mikään laite tai kone huuda, huutaa työmiesten radio rockia sellaisella volyymilla, että tietää viimeinenkin solu olevansa hereillä. 

No, tästä se arki taas lähtee. Huomenna loma on ohi ja paluu työn pariin edessä. Hyvillä mielin ja energiaa täynnä kohti syksyä, eiks je? 😃 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti