Mistä Home Story kertoo?

Blogi alkoi mietteistäni kahden pienen lapsen äitinä, kun vesivahinko ajoi perheemme pois juuri ostetusta asunnosta. Miten vauvaperheen arki sujui vieraissa nurkissa, miten remontti eteni (ja mitä kävi, kun se ei edennyt) ja minkälaisia asioita pitää ja kannattaa ottaa huomioon vastaavassa tilanteessa? Vahinko on korjattu, mutta story goes on...

Ensimmäiset tekstit kertovat unelma-asunnon löytämisestä, asuntokaupoista ja elämästä muuton jälkeen. Tekstistä 29 eteenpäin käsitellään vesivahinkoa ja sen kartoittamista. Tekstistä 54 päästään vahingon korjaamiseen, joka päättyy tekstiin 92, kun urakoitsija jättää avaimet pöydälle. Sen jälkeen (kuten jo vaihtelevasti aiemminkin) käsitellään sekalaisesti vikalistakorjauksia, ongelmia taloyhtiön kanssa, riitaa asunnonmyyjän kanssa ja kaikkea muuta maan ja taivaan väliltä. Tervetuloa mukaan! :)

tiistai 25. heinäkuuta 2017

#182 Matkapäiväkirja: Viimeinen etappi


Työmatkan viimeinen määränpää oli Tampere. Tiistaina ja keskiviikkona ohjelmassa oli Taloushallintoliiton Kesäpäivät. Päivät menivät messujen merkeissä Tampere-talolla. Tiistai-iltana Kesäpäivien ohjelmassa oli juhlagaala. Tuntui kieltämättä aika huikealta viettää ilta aikuisten ihmisten seurassa, upean illallisen ja viihdyttävän ohjelman merkeissä. Jiitä kävi kyllä sääliksi, kun lähdin messuille ennen kuin muut heräsivät ja messuilta painelin nopean hotellilaittautumisen jälkeen suoraan iltagaalaan. Jii kierteli leikkipuistoista toiseen ja hoiti lapsia ansiokkaasti aamusta iltaan.

Jälleen erinomainen aamupala


Illallisgaala


Tampere ja auringonlasku


Torstaina minulla piti olla asiakastapaaminen, jonka asiakas perui juuri, kun olin lähdössä hotellilta. Päivä vaihtui rästitöiden tekoon, sillä vielä perjantaiaamuna oli yksi tapaaminen Tampereella. Torstaina Tampereelle saapuivat isäni, hänen vaimonsa sekä siskoni Zara. Kävimme torstai-iltana PizzeriaNapolissa syömässä. Olemme käyneet Napolissa joka kerta Tampereella käydessämme eikä ravintolaan pety koskaan.

Pizzeria Napoli

Perjantaina hoidin viimeisen asiakastapaamisen, minkä jälkeen lähdimme hiljalleen kotia kohti. Pysähdyimme vielä kotimatkalla Tiiriön ABC:lle lounaalle ja leikkimään, kunnes jatkoimme päiväunien merkeissä kotiin. Reilun kahden viikon reissu oli takana ja pitkästä aikaa omassa sängyssä!

Vaikka yleensä olen isoja ketjuja vastaan ja suosin mielelläni pieniä yrittäjiä, täytyy sanoa, että Sokos Hotellien taso on todella hyvä ja ketjua on vaikea olla suosimatta. Huoneet ovat poikkeuksetta erittäin siistejä ja usein viimeisen päälle sisustettuja. Hotellin yhteydestä löytyy ravintola ellei useampikin, jolloin ei ole tarvetta hakea ruokapaikkaa pidemmältä. Aamupalat ovat käsittämättömän maistuvia ja monipuolisia.

Yksi parhaita etuja Sokos Hotelleilla on työmatkaajan S-Card. Kortti maksaa 25 euroa vuodessa, mutta maksaa itsensä takaisin käytännössä jo kahden yön jälkeen. Jokaisesta yöpymisestä kortille tulee nimittäin 12 euron ateriaetu, jonka voi käyttää missä tahansa S-ravintolassa. Ateriaedun lisäksi kortille kertyy pisteitä ostoista eli mm. hotelliyöpymisistä. Kortilla saa erilaisia hotellikohtaisia etuja, ilmaisen iltapäivälehden sekä hotellien yhteydessä olevissa ravintoloissa on yleensä oma S-Card-menu kortinomistajille.

Merkittävin etu itselleni on perhe-etu, jolla saa puolison (tai lemmikin) maksutta kahden hengen huoneeseen. Tämä tarkoittaa sitä, että koko perhe matkustaa kanssani ilmaiseksi, sillä Jii pääsee mukaan perhe-etua käyttämällä ja lapset ovat niin pieniä, etteivät vielä lisävuodetta tarvitse. Vauvasänkykin on Sokos Hotelleissa ilmainen.

Yövyimme yhtä yötä lukuunottamatta kaikki hotelliyöt Sokos Hotelleissa. Tuo yksi yö pienemmässä, yksittäisessä hotellissa maksoi Jiin ja lasten osalta 37 euroa. Ei toki iso hinta, mutta tällaisenaan matkamme ei olisi ikinä voinut toteutua, jos olisimme joka yöstä joutuneet maksamaan 37 euroa ylimääräistä. Kun vielä ottaa huomioon jokaisesta yöstä ansaitut ateriaedut (108 euroa) ja pisteet (20,85 euroa), ei voi kuin suositella Sokos Hotelleja ja niiden etuohjelmaa.

Päivän kilometrit: 182.            Reissun kilometrit: 1790.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti