Mistä Home Story kertoo?

Blogi alkoi mietteistäni kahden pienen lapsen äitinä, kun vesivahinko ajoi perheemme pois juuri ostetusta asunnosta. Miten vauvaperheen arki sujui vieraissa nurkissa, miten remontti eteni (ja mitä kävi, kun se ei edennyt) ja minkälaisia asioita pitää ja kannattaa ottaa huomioon vastaavassa tilanteessa? Vahinko on korjattu, mutta story goes on...

Ensimmäiset tekstit kertovat unelma-asunnon löytämisestä, asuntokaupoista ja elämästä muuton jälkeen. Tekstistä 29 eteenpäin käsitellään vesivahinkoa ja sen kartoittamista. Tekstistä 54 päästään vahingon korjaamiseen, joka päättyy tekstiin 92, kun urakoitsija jättää avaimet pöydälle. Sen jälkeen (kuten jo vaihtelevasti aiemminkin) käsitellään sekalaisesti vikalistakorjauksia, ongelmia taloyhtiön kanssa, riitaa asunnonmyyjän kanssa ja kaikkea muuta maan ja taivaan väliltä. Tervetuloa mukaan! :)

torstai 20. lokakuuta 2016

#78: Laatoitus etenee verkkaisesti


Perjantai 2.9.: Kylpyhuoneen laatoitus alkoi. Jokke soitti aamulla kello 10.45 ja kävimme kotona kello 16. Alle kuuden tunnin aikana oli laatoitettu isoin seinä, vaikka siinä oli kaksi ikkunaa ja tehosteraitaakin joutui mittailemaan oikealle kohdalle.

Lauantai - tiistai: Hiljaista. Ensimmäisen päivän jälkeen työt seisoivat ensin viikonlopun yli ja lopulta aina puoleen väliin viikkoa, kun Pate ei tiennyt, miten päin pitäisi olla väärin asennetun tehosteraidan takia (#75).

Keskiviikko 7.9.: Olimme kotona päivällä kello 12.30. En tiedä, monelta ja kuka laatoitustöitä oli jatkanut, mutta työt olivat kyseiseltä päivältä loppuneet ja laattaan oli saatu toinen pitkä seinä sekä seinä saunanoven ympäriltä. 


Torstai 8.9.: Kello 16 mennessä työmaa oli hiljentynyt, mutta lattiaan oli levitetty lämmityskaapelit.

Perjantai 9.9.: Hiljaista

Lauantai 10.9.: Piti tehdä lattiavalu, mutta hiljaista.

Sunnuntai 11.9.: Lattiavalun piti kuivua, mutta hiljaista.

Maanantai 12.9.: Lattiavalu vihdoin työnalle

Tiistai - keskiviikko: Hiljaista. Valu kuivui itsekseen.


Torstai 15.9.: Kello 18 mennessä muutama uusi seinä laatassa. Syyskuun 1. päiväksi vaadituista (ja aikatauluongelmien takia toimittamatta jätetyistä) kulmalistoista yksi asennettiin seinään (#73). 

15.9. muutama uusi seinä laatassa (kuva 1). Laatoittamatta enää poteron sisäsivu ja yksi seinä (kuvat 2 ja 3)

15.9. laattaa jäljellä 17 pakettia eli 18,35 m2. Yhteensä 102 yksittäistä laattaa.

Perjantai 16.9.: Poteron sisäsivu ja viimeinen kokonainen seinä laatassa.


Lauantai - tiistai: Hiljaista. Seinien laatoitus oli kestänyt 2,5 viikkoa ja kuivatuksen loppumisesta oli 5,5 viikkoa.

Keskiviikko 21.9.: Kello 14.15 mennessä seinien laatoitus oli saatu vihdoin loppuun. Alin laattarivi seiniltä puuttui vielä kauttaaltaan. Ohjelmassa oli vielä lattian kaatojen viimeistely.

Torstai 22.9.: Lattian vesieristys

Perjantai 23.9.: Vesieristeen tarkastus ja lattian laatoitus. Pate pyysi toimittamaan lisää lattialaattaa 3-4 pakettia. Tapasimme laatoittajan työmaalla ja hän pyysi tilaamaan 2 pakettia eli vähän alle kaksi neliötä. Laatat olivat jälleen vasta seuraavana tiistaina työmaalla.

Lauantai 24.9.: Lattian ja seinien alarivin laatoitus

Sunnuntai 25.9.: Hiljaista.

Lattia oli laatoitettu lopulta joku päivä seuraavalla viikolla. En jaksanut enää edes seurata laatoituksen etenemistä. Myös seinien sauma-aineet saatiin paikalleen syyskuun viimeisellä viikolla. Laatoitus oli vienyt kaiken kaikkiaan neljä viikkoa, vaikka laatoitusvauhti oli laatoittajan ilmestyessä työmaalle laatoitusjäljestä päätellen jopa huolestuttavan nopeaa. Jälleenrakennus oli kestänyt kuivatuksen jälkeen jo 7 viikkoa. 

Tehosteraidassa vielä vähän toivomisen varaa

Olin 19.9. yhteydessä Pateen saunanoveen liittyen (tästä lisää vähän myöhemmin). Samalla totesin, että on aivan käsittämätöntä, miten vaikealta koko urakan hoitaminen on tuntunut. Totesin, että he ovat remontoineet kylpyhuonetta kohta 3 kuukautta! Koko ajan oli puhuttu, että jälleenrakennus on nopeaa ja kuivatus on hitain osuus, mutta kuivatus oli loppunut yli kuukausi sitten. 

Muistutin, että Pate mainitsi 25.8., että voisi antaa arviota valmistumisesta, mutta mitään ei ole kuulunut. Muistutin Paten todenneen, että kylpyhuoneen kalusteita olisi voinut toimittaa 5.9. alkavalla viikolla. Lattiaa oli tarkoitus laatoittaa 12.9. alkavalla viikolla, mutta edes seinät eivät olleet vielä laatassa viikkoa myöhemmin. Pyysin Patea kertomaan, mikä urakkaa hidastaa näin käsittämättömällä tavalla ja milloin voimme olettaa sen olevan valmis.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti