Mistä Home Story kertoo?

Blogi alkoi mietteistäni kahden pienen lapsen äitinä, kun vesivahinko ajoi perheemme pois juuri ostetusta asunnosta. Miten vauvaperheen arki sujui vieraissa nurkissa, miten remontti eteni (ja mitä kävi, kun se ei edennyt) ja minkälaisia asioita pitää ja kannattaa ottaa huomioon vastaavassa tilanteessa? Vahinko on korjattu, mutta story goes on...

Ensimmäiset tekstit kertovat unelma-asunnon löytämisestä, asuntokaupoista ja elämästä muuton jälkeen. Tekstistä 29 eteenpäin käsitellään vesivahinkoa ja sen kartoittamista. Tekstistä 54 päästään vahingon korjaamiseen, joka päättyy tekstiin 92, kun urakoitsija jättää avaimet pöydälle. Sen jälkeen (kuten jo vaihtelevasti aiemminkin) käsitellään sekalaisesti vikalistakorjauksia, ongelmia taloyhtiön kanssa, riitaa asunnonmyyjän kanssa ja kaikkea muuta maan ja taivaan väliltä. Tervetuloa mukaan! :)

tiistai 31. heinäkuuta 2018

#200: Vielä vähän vesieristettä

Hallitus siis päätti useista asiantuntijoiden mielipiteistä huolimatta, ettei mitään vesirasituskoetta ole tarpeen tehdä. Seuraavaksi urakoitsija kysyi, montako kerrosta vesieristeenä toimivaa bitumia asennetaan. Puheenjohtaja esitti kysymyksen hallitukselle kertomatta omaa mielipidettään ja kolme muuta jäsentä vastasivat, että ihan sama. Minä totesin, etten osaa ottaa kantaa. Totesin myös, että varmasti tarvitaan joku ammattilaisen näkemys, sillä esitetyillä ”ihan sama” -kommenteilla ei päätöstä tehdä. Eki keksi jutella asiasta asennuksen suorittavan miehen kanssa, mikä oli muiden mielestä hyvä ajatus, sillä ”hänellähän on vuosien kokemus”. Totesin, että asiantuntevampi hän varmasti on, mutta ajatteleeko enemmän taloyhtiön vai yritystoimintansa parasta, niin siitä minulla on oma epäilykseni.


Eki kertoi keskustelun tuloksen: yhtä paljon tehdään niin kahdella kuin kolmellakin kerroksella. En voinut uskoa silmiäni. En ottanut asiaan kantaa, mutta muut päättivät, että tehdään kahdella kerroksella ja säästetään. Viikkoa myöhemmin Ana ilmoitti, että nyt tarvitaan päätös bitumikerrosten määrästä. Ana oli jutellut asentajan kanssa, joka oli suositellut kolmea kerrosta. Muut huusivat kuorossa, että tehdään kolmella. Seurasin keskustelua epäuskoisena: asiasta oli jo päätös, joten miksi asia nostettiin uudestaan päätettäväksi; miksi asentaja muutti mielensä suosituksesta, vaikkei mitään uutta ollut tullut tietoon?

Tarjouksessa yläterassien bitumin neliöhinnaksi oli merkitty viisitoista euroa enemmän kuin alaterasseilla. Kysyin, mistä hintaero johtuu ja jos on eri tavaraa, niin varmaan sekin pitäisi ottaa kerrosten määrässä huomioon. Sain kuorossa selvityksen siitä, että yläterassilla on enemmän neliöitä, joten tietysti se on kalliimpi. Yritin muutaman kerran selittää, mikä on neliöhinta ja kysyä perustetta sen eroon terassien kesken, sillä tietojeni mukaan terasseille oli tarkoitus asentaa samaa bitumia. 

Muut eivät ymmärtäneet kysymystäni. Vastaus toisensa perään sain selityksiä, miten työ on vielä vaiheessa ja etenee kerros kerrallaan ja kun sitä nyt vaan menee yläterassille enemmän, niin tietysti se maksaa enemmän – ja sitä paitsi suositus on ollut koko ajan kolme kerrosta, niin se nyt vaan on kalliimpi yläterassilla. Tuijotin tarjousta, jossa luki selvällä suomenkielellä ”Alaterassi: bitumieriste 2 kerrosta 40 €/ m2. Yläterassi: bitumieriste 3 kerrosta 55 €/ m2.” Kun ei muiden mielestä ongelmaa ollut, tyydyin pyörittelemään päätäni omassa yksinkertaisuudessani. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti