Mistä Home Story kertoo?

Blogi alkoi mietteistäni kahden pienen lapsen äitinä, kun vesivahinko ajoi perheemme pois juuri ostetusta asunnosta. Miten vauvaperheen arki sujui vieraissa nurkissa, miten remontti eteni (ja mitä kävi, kun se ei edennyt) ja minkälaisia asioita pitää ja kannattaa ottaa huomioon vastaavassa tilanteessa? Vahinko on korjattu, mutta story goes on...

Ensimmäiset tekstit kertovat unelma-asunnon löytämisestä, asuntokaupoista ja elämästä muuton jälkeen. Tekstistä 29 eteenpäin käsitellään vesivahinkoa ja sen kartoittamista. Tekstistä 54 päästään vahingon korjaamiseen, joka päättyy tekstiin 92, kun urakoitsija jättää avaimet pöydälle. Sen jälkeen (kuten jo vaihtelevasti aiemminkin) käsitellään sekalaisesti vikalistakorjauksia, ongelmia taloyhtiön kanssa, riitaa asunnonmyyjän kanssa ja kaikkea muuta maan ja taivaan väliltä. Tervetuloa mukaan! :)

perjantai 3. helmikuuta 2017

#143: Lyhyt tilannetiedotus

Rakkaat lukijat, täällä päässä pahoitellaan takkuavaa tarinointia. Olen jälleen sairaslomalla pään takia. Johan minä 1,5 päivää ehdin töissä pakertamaankin. Yritän levätä ja hoidan vain pakollisia asioita, joten myös blogi joutuu nyt hetkeksi jäähylle.

Menin eilen neljättä kertaa työterveyslääkärille ja tällä kertaa varasin ajan omalle työterveyslääkärille. Pyysin, että jos ei heitä kiinnosta minun terveyteni, niin ajattelisivat nyt edes työnantajaa, jolle syntyy sairastelustani nyt ihan turhia kustannuksia. En tiedä, toimivatko taikasanani vai oliko lääkäri aidosti kiinnostunut asioistani, mutta ainakin hän tutki huomattavasti edeltäjiään perusteellisemmin: olin vastaanotolla yli tunnin. Ensi viikolla tutkimukset jatkuvat neurologin luona ja eilisten verikokeiden tuloksiakin tipahtelee alkuviikosta.

Huomenna on huikea tapahtuma, kun kahdeksan kaverusta lapsuuden yhteiseltä pihalta kokoontuu yhteen. Odotan niin kovasti! Joidenkin näkemisestä on yli kymmenen vuotta! Pään on pakko olla kunnossa tai särjen pääni. Heh heh. En malta odottaa, että pääsen kertomaan teille jälleen näkemisestä. 

Tällaista menoa viime vuosituhannella, mitähän huomenna? :D

Mutta oi että.. Ette usko, miten en todellakaan malta, että pääsen kertomaan teille viimeisiä kuulumisia Myyntimiehestä. Emme ole vieläkään tavanneet, mikä ei henkilökohtaisesti haittaa minua tippaakaan. Taloyhtiö toimitti Myyntimiehelle vahingonkorvausvaatimuksen huonosti toteutetun remontin ja siitä aiheutuneen vesivahingon takia. Viime viikolla saimme juristin laatiman vastineen siihen: jos en paremmin tuntisi, saattaisin jopa ihailla Myyntimiehen rohkeutta. Hänellä on mieletön rohkeus tarinoida täysin tuulesta temmattuja satuja, vaikka näiden satujen todenperäisyys on ihan helposti todennettavissa.

Vastineessa kerrottiin taloyhtiön edustajan valvoneen remonttia, tilanneen vedeneristystyön, tutkineen kylpyhuonetta ja kuulkaa kaikkea mitä. Taloyhtiön silloisista edustajista ei yksikään kuitenkaan tiedä käyneensä Myyntimiehen asunnossa koskaan ja remontin aikana puheenjohtajana toiminut Matti kuuli tänään ensimmäistä kertaa koko remontista, kun sain häneen yhteyden. Yksi elämäni mielenkiintoisimmista puheluista. En malta odottaa, miten tämä vyyhti lähtee tästä vielä etenemään. Odottakaahan, kun pääsen kertomaan lisää!

2 kommenttia:

  1. Olihan se Myyntimies taloyhtiön edustaja teettäessään remontin ja valvoessaan sen valmistumista, jotta eihän tuo satuillut...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Iiris,

      Kiitos kommentistasi. Kieltämättä, eihän Myyntimiehen jutut ihan pelkkää satua ole, sillä onhan hän yksi edustajista ollut. Vastuu- ja laillisuusnäkökulmasta asia on tietysti täysin toinen, sillä ilmoitusvelvollisuuden tai kunnossapitovastuun siirtymisen ei missään nimessä katsota täyttyneen sillä, että henkilö ilmoittaa itse itselleen ja valvoo itse itseään. Ja kyllähän Myyntimieskin tämän tietää eli siihen nähden vastine oli aikamoista satuilua :)

      Poista